030 23 45 250 Stel een vraag Schrijf je in voor de nazorg nieuwsbrief
.

Alles over scheiden

 

 

Hoe verloopt uw scheiding?

Scheiden en wat nu? is wat veel mensen zich afvragen als ze zich geconfronteerd zien met een scheiding. Het scheidingsproces roept veel vragen op. Hoe lang duurt een scheiding? Wat kost een scheiding? Wat is de rol van de advocaat of notaris bij een scheiding? Wilt u in overleg uit elkaar? Welke scheidingsmethoden zijn er? En wat kan een scheidingsmakelaar voor mij betekenen? Wij geven hier antwoord op de meest gestelde vragen over het scheidingspr... Lees Meer »
Kosten voor onze dienstverlening De kosten bij een scheiding zijn drieledig. Ten eerste heeft u te maken met de kosten voor onze dienstverlening. De ScheidingsMakelaar hanteert een vast tarief voor zijn d... Lees Meer »
Als je gaat scheiden zijn er veel mogelijkheden om dat te doen. We bespreken hier kort de vijf belangrijkste, zodat je zelf kunt beslissen welke methode voor jouw situatie van toepassing is. 1. In over... Lees Meer »
Dat maakt een scheiding een stuk eenvoudiger. U hoeft het inhoudelijk niet met elkaar eens te zijn, maar u hebt de intentie er met elkaar uit te komen.  Lees Meer »
Ons gemiddelde tarief voor scheiden is relatief laag. Ter vergelijking: u zou voor wat u bij ons samen betaalt per persoon hooguit 6 uur bij een advocaat terecht kunnen Lees Meer »
Bij een scheiding is de scheidingsmelding een cruciaal onderdeel van het proces. Deze melding vindt plaats als een van de partners de andere partner te kennen geeft te willen scheiden.  Lees Meer »
In Nederland onderscheiden we vijf formele vormen van relaties tussen partners. De belangrijkste aspecten van deze relatievormen en de gevolgen bij  een scheiding bespreken we hier. Lees Meer »
Een advocaat is noodzakelijk wanneer u gaat scheiden, maar alleen voor het indienen van het begeleidende scheidingsconvenant en het ouderschapsplan.  Lees Meer »
De meest gestelde vragen over scheiden met De ScheidingsMakelaar vindt u hier.  Lees Meer »

Hoe geeft u invulling aan het ouderschap?

Een scheiding gaat gepaard met frustaties en hevige emoties. Scheiden is voor alle betrokkenen een moeilijke periode en niet in de laatste plaats voor de kinderen. U en iedere andere ouder zou er graag alles aan doen om hen de ellende van een scheiding te besparen. De kinderen zijn niettemin onderdeel van het scheidingsproces. Het is daarom in ieders belang dat u over hun opvoeding samen met uw (ex)partner kunt beslissen. De relatie met uw ... Lees Meer »
Sinds 1 maart 2009 is het ouderschapsplan verplicht bij een scheiding. De rechter beoordeelt het ouderschapsplan inhoudelijk bij het indienen van het echtscheidingsconvenant.  Lees Meer »
Ouders hebben het recht en de plicht om hun minderjarige kinderen op te voeden en te verzorgen. Elke minderjarige (jonger dan achttien jaar) staat volgens de wet onder gezag van een of meer volwassenen.  Lees Meer »
Ouders zijn verplicht om de kosten van de opvoeding, verzorging en studie van hun kinderen te betalen. Deze onderhoudsplicht geldt voor de moeder, de biologische vader, voor een stiefouder en voor een niet-ouder die same... Lees Meer »

Hoe verdeelt u uw bezittingen?

Scheiden is niet alleen het afronden van wat is geweest. Een scheidingsbemiddelaar zorgt voor een solide start. U staat tijdens uw scheiding voor een aantal keuzes en beslissingen die van invloed zijn op uw toekomst. Met onze ervaring uit zo'n 2.000 scheidingen per jaar begeleiden we u op weg naar een nieuw begin. Extra hulp bij uw scheiding Naast onze standaarddiensten kunnen we u ook helpen met het zoeken naar werk... Lees Meer »
Bij een nieuw begin na de scheiding horen ook nieuwe verzekeringen. Een scheidingsbemiddelaar kijkt samen met u wat u nodig heeft, en wat de premies zijn.  Lees Meer »
Na de scheiding zoekt tenminste een van u een nieuwe plek om te wonen. In sommige gevallen heeft een van de partijen ineens beschikking over een grote som geld, bijvoorbeeld door afkoop van de overwaarde, of door aliment... Lees Meer »
Bij scheiden houden de verplichtingen van het huwelijk of het geregistreerd partnerschap op, maar voor de onderhoudsverplichting ligt dat anders. Bij een scheiding vervalt de verplichting niet om financieel voor elkaar t... Lees Meer »
Scheiding met testament Soms hebben partners bij of tijdens het huwelijk een testament opgemaakt. Vaak is de essentie van zo'n testament, de partner financieel verzorgd achter te laten wanneer een va... Lees Meer »

Scheiden is meer dan alleen een handtekening zetten.

Al meer dan 15 jaar handelen we als grootste partij in Nederland op unieke wijze de meeste scheidingen af. Meer weten?

De ervaring van...

Martijn (41) was te druk voor een scheiding

"We waren uit elkaar gegroeid, en vonden dat we elkaar en onze kinderen tekort deden. We konden gelukkig in goed overleg uit elkaar." "In een 'vechtscheiding' zagen we allebei niets. Mijn collega attendee...
» Martijn

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?