030 23 45 250 Stel een vraag Schrijf je in voor de nazorg nieuwsbrief
.
14-2-2018 Karen van der Toolen

Scheidingsmakelaar Zwolle zoekt beste oplossing ouders en kind

Als voormalig schoolleider kent Karen van der Toolen de voorbeelden van gescheiden ouders en wat dat doet met kinderen. Maar vooral ook het verschil tussen goed en minder goed scheiden. Dat de kinderen in elk geval niet de dupe mogen worden, houdt ze zich altijd voor nu ze zelf haar eigen Mediation Praktijk Zwolle (MPZ) runt.

Van der Toolen biedt onder meer een 'begeleid online scheiden traject'. De voordelen hiervan zijn dat het snel en goedkoper is, maar voorwaarde is wel dat partijen het al grotendeels eens zijn. "Als er nog teveel emoties spelen en het echtpaar te weinig zicht heeft op de financiële en juridische consequenties dan raad ik aan om te kiezen voor een volledige begeleiding door mij als mediator."

Wat de beste manier is, blijkt dikwijls al tijdens een gratis kennismakingsgesprek. Belangrijk is, aldus de mediator, of er dus kinderen in het spel zijn. Is dat het geval, dan begint ze met het opstellen van een ouderschapsplan. En de rol van mediator mag dan niet die van psycholoog zijn, Van der Toolen vindt het belangrijk om de gevoelstemperatuur te peilen. In alle gevallen gaat het haar uiteindelijk om een goed convenant. "De afspraken die je maakt blijven vaak nog jaren bestaan als je samen kinderen hebt. Laat het dus gewoon goed regelen." 

 

Karen van der Toolen

Als je gaat scheiden komt er veel op je af.

Het is mijn taak jullie te helpen in deze complexe situatie waarbij emoties en zakelijke overwegingen door elkaar heen lopen. Belangrijk da...

Beschikbaar in:

Friesland, Drenthe, Groningen, Overijssel

Lees Meer »

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Scheiden is meer dan alleen een handtekening zetten.

Al meer dan 15 jaar handelen we als grootste partij in Nederland op unieke wijze de meeste scheidingen af. Meer weten?

De ervaring van...

Annelies (35) woonde samen en heeft 2 kinderen

"Mijn ex-vriend wilde de scheiding onderling regelen, maar ik had niet het gevoel dat het eerlijk ging. Daarom heben we De ScheidingsMakelaar ingeschakeld." "Heel erg, maar ik wist dus helemaal niets van onze f...

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?