we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Ouder- en kindbegeleiding

In iedere regio werkt De ScheidingsMakelaar samen met een professionele ouderbegeleider die met u werkt aan een ouderschapsplan op maat. Dit kan een psycholoog, een pedagoog of kindertherapeut zijn, en meestal is dit iemand met een KIES-opleiding (Kinderen in Echtscheiding Situaties). De behoefte aan deze extra dienstverlening wordt door de desbetreffende ScheidingsMakelaar gepeild tijdens de gesprekken over de scheiding. Een professionele ouderbegeleider is wenselijk in de volgende situaties:

Wat is de waarde van de onderneming
  • Als emoties in de weg staan van goede afspraken. Langdurige conflicten kunnen voorkomen worden (of in ieder geval verminderd) door emoties tijdig te onderkennen. Kinderen hebben bovendien veel last van langdurige conflicten.

  • Als u het lastig vindt met u kinderen over de scheiding te praten. Met extra advies en begeleiding leer je kinderen te helpen met de verwerking van de scheiding;

  • ls u een kind heeft dat kwetsbaar is of speciale behoeften heeft (ADHD, autisme etc.), kunt u de hulp van een kindertherapeut goed gebruiken;

  • Wanneer het om andere redenen moeilijk is tot afspraken te komen, bijvoorbeeld omdat de fysieke afstand tussen ouders groot is of omdat er sprake is van ingewikkelde constructies met samengestelde gezinnen.


Bijkomende kosten

Wat is de waarde van de onderneming

De begeleiding door een professionele ouderbegeleider is niet in de prijs van de ScheidingsMakelaar inbegrepen. Afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij en uw aanvullende polis komt u soms in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Het aantal uren begeleiding is afhankelijk van de vraag van de ouder en kan naar behoefte worden ingevuld. U kunt bij uw eigen ScheidingsMakelaar informatie opvragen over de dienstverlening in uw regio.

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ’s, of stel hieronder uw korte vraag.

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen