we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Samenlevingscontract beëindigen

Samenwonen in Nederland

Samenwonen in Nederland
Samenwonen is hard op weg de meest populaire vorm van samenleven te worden. Het CBS voorspelt 2 miljoen samenwonenden in 2025. Toch is scheiden uit een samenwoonrelatie niet zonder zorgen. Vaak doet men gezamenlijk aankopen, sluit men verzekeringen af en heeft men samen een huis gekocht.

Scheiden uit samenwonen

Samenlevingscontract beëindigen

Bij scheiden uit samenwonen speelt het samenlevingscontract een belangrijke rol. Hierin zijn afspraken vastgelegd over de verdeling van de vaste lasten, het gebruik van bankrekeningen, de kosten voor het voorzien in elkaars levensonderhoud, de verdeling van bezittingen bij een scheiding, en wellicht een verblijvingsbeding. Wij helpen u bij de ontbinding van dit samenlevingscontract en de afhandeling van alle zaken die met de scheiding te maken hebben. Dit doen we voor een vaste prijs in goed gezamenlijk overleg.

Scheiden zonder samenlevingscontract

Samenwonen zonder samenlevingscontract is mogelijk, maar het maakt scheiden niet altijd makkelijker. Omdat er geen afspraken zijn gemaakt over de verdeling van de bezittingen, moet men proberen met elkaar tot een oplossing te komen. De ScheidingsMakelaar helpt u met de verdeling van de gezamenlijk opgebouwde bezittingen. Denk aan: de woning, gezamenlijke verzekeringen, vervoermiddelen, spaarrekeningen etc.


Ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is verplicht bij een scheiding uit samenwonen als onderdeel van de wet ‘bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding’. In een ouderschapsplan worden alle afspraken over de kinderen vastgelegd en dit document moet door de rechtbank worden bekrachtigd.

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ’s, of stel hieronder uw korte vraag.

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen