030 23 45 250 Stel een vraag Schrijf je in voor de nazorg nieuwsbrief
.

Hoe lang duurt de scheiding?

Het belang van de scheidingsmelding voor de duur van een scheiding

Bij een scheiding is de scheidingsmelding een cruciaal onderdeel van het proces. Deze melding vindt plaats als een van de partners de andere partner te kennen geeft te willen scheiden. Het is zeer belangrijk dat deze melding ondubbelzinnig plaatsvindt en niet door een derde (bijvoorbeeld een advocaat) wordt gedaan. Wanneer u deze melding goed doet, zal het scheidingsproces over het algemeen korter duren en zijn er minder conflicten .

Hoe lang duurt een scheiding?hoe lang duurt een scheiding

Als u beiden uit elkaar wilt gaan, begeleiden we u in een aantal gesprekken (gemiddeld 4 tot 6 gesprekken) door uw scheiding. Vervolgens sturen we het convenant en het verzoekschrift naar de rechtbank. U bent officieel uit elkaar als de scheiding staat ingeschreven in het gemeenteregister. Bij samenwonen eindigt het samenlevingscontract bij de ondertekening van het convenant. Het is onze ervaring dat het totale traject gemiddeld 3 a 4 maanden in beslag neemt.

Bent u het niet eens met elkaar?

U of de ander wilt eigenlijk nog helemaal niet uit elkaar. Dan kan het allemaal veel langer duren. Dat heeft vooral te maken met de standpunten van beide partijen, die bevochten moeten worden. Scheiden duurt op deze manier soms jaren. Het is daarom van belang dat u er beiden emotioneel aan toe bent om de scheiding te bespreken en vervolgens daadwerkelijk te gaan scheiden. Wanneer u denkt nooit op dat punt aan te belanden, kunt u beter een advocaat in de arm nemen die uw standpunt in de rechtbank verdedigt.

Kijk hier voor ons stappenplan bij scheiden.
 

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Bel mij terug
Verstuur bericht

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Verstuur bericht

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

U en uw partner hebben besloten te gaan scheiden en hebben de intentie om in goed overleg uit elkaar te gaan. In het kennismakingsgesprek kijken we wat we voor u beiden kunnen betekenen en bevragen u langs de vijf W's. Tijdens het scheidingsproces doorloopt u globaal de volgende stappen. Stap 1: Scheidingsmelding als vertrekpunt Bij een scheiding is de scheidingsmelding een cruciaal onderdeel van het proces. Deze mel...

Scheiden is meer dan alleen een handtekening zetten.

Al meer dan 15 jaar handelen we als grootste partij in Nederland op unieke wijze de meeste scheidingen af. Meer weten?

De ervaring van...

Martijn (41) was te druk voor een scheiding

"We waren uit elkaar gegroeid, en vonden dat we elkaar en onze kinderen tekort deden. We konden gelukkig in goed overleg uit elkaar." "In een 'vechtscheiding' zagen we allebei niets. Mijn collega attendee...
» Martijn

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?