we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Hoe lang duurt de scheiding?

Het belang van de scheidingsmelding voor de duur van een scheiding

Hoe lang duurt de scheiding? Dit hangt mede af van hoe de scheidingsmelding gedaan wordt. Bij een scheiding is de scheidingsmelding een cruciaal onderdeel van het proces. Deze melding vindt plaats als een van de partners de andere partner te kennen geeft te willen scheiden. Het is zeer belangrijk dat deze melding ondubbelzinnig plaatsvindt en niet door een derde (bijvoorbeeld een advocaat) wordt gedaan. Wanneer u deze melding goed doet, zal het scheidingsproces over het algemeen korter duren en zijn er minder conflicten .

Hoe lang duurt de scheiding?

Als u beiden uit elkaar wilt gaan, begeleiden we u in een aantal gesprekken (gemiddeld 4 tot 6 gesprekken) door uw scheiding. Vervolgens sturen we het convenant en het verzoekschrift naar de rechtbank. U bent officieel uit elkaar als de scheiding staat ingeschreven in het gemeenteregister. Bij samenwonen eindigt het samenlevingscontract bij de ondertekening van het convenant. Het is onze ervaring dat het totale traject gemiddeld 3 a 4 maanden in beslag neemt. Hier vindt u meer informatie over het scheidingsproces.

Bent u het niet eens met elkaar?

U of de ander wilt eigenlijk nog helemaal niet uit elkaar. Dan kan het allemaal veel langer duren. Dat heeft vooral te maken met de standpunten van beide partijen, die bevochten moeten worden. Scheiden duurt op deze manier soms jaren. Het is daarom van belang dat u er beiden emotioneel aan toe bent om de scheiding te bespreken en vervolgens daadwerkelijk te gaan scheiden. Wanneer u denkt nooit op dat punt aan te belanden, kunt u beter een advocaat in de arm nemen die uw standpunt in de rechtbank verdedigt.

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ’s, of stel hieronder uw korte vraag.

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen