we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Hoe red ik mijn relatie?

Relaties zijn niet altijd voor het leven. Mensen scheiden steeds vaker. Dit brengt veel ellende met zich mee voor alle betrokkenen en niet in de laatste plaats ook voor de betrokken kinderen. In sommige gevallen is een scheiding de beste oplossing, omdat partners echt niet meer met elkaar verder kunnen. Toch kunnen sommige relaties ook gered worden als mensen openstaan voor hulp.

Hoe red ik mijn relatie?
Relatietherapie kan een goede methode zijn om een relatie uit het slop te halen. Een neutraal en ervaren psycholoog kijkt naar de problemen zonder partij te kiezen voor een van beide partners. Deze neutrale blik kan net hetgeen zijn dat je samen nodig hebt om de relatie weer op de juiste koers te zetten.
Soorten relatietherapie
Er zijn verschillende vormen van relatietherapie. Allemaal hebben ze tot doel een slecht lopende relatie weer tot een werkende relatie te maken. Over het algemeen worden de volgende vormen onderscheiden:

– Psychoanalytische relatietherapie – onverwerkte trauma’s die een relatie in de weg staan spelen hierbij een rol.

– Gedragstherapie- de focus ligt hier meer op het gedrag van de partners en hoe dat te veranderen zodat men weer op een liefdevolle wijze met elkaar omgaat.

– Oplossingsgerichte therapie – hoe zou je willen dat je relatie eruitziet en hoe kan je dat bereiken?

Kan relatietherapie mijn relatie redden?
Het slagen of falen van relatietherapie is niet te voorspellen. Het ligt volledig aan de ernst van de situatie en of partners snel of pas laat hebben ingegrepen. Dat het mensen kan helpen hun relatie weer op de rails te krijgen is wel bewezen. Relatietherapie kan een redding zijn en het zou zonde zijn als je later moet constateren dat je niet alles geprobeerd hebt om je relatie te redden.

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen