030 23 45 250 Stel een vraag Schrijf je in voor de nazorg nieuwsbrief
.

Hoe geeft u invulling aan het ouderschap?

Een scheiding gaat gepaard met frustaties en hevige emoties. Scheiden is voor alle betrokkenen een moeilijke periode en niet in de laatste plaats voor de kinderen. U en iedere andere ouder zou er graag alles aan doen om hen de ellende van een scheiding te besparen. De kinderen zijn niettemin onderdeel van het scheidingsproces. Het is daarom in ieders belang dat u over hun opvoeding samen met uw (ex)partner kunt beslissen. De relatie met uw (ex)partner is daarom niet voorbij. De relatie wordt als 't ware gereorganiseerd en wij willen u daar graag bij helpen.

Wat doet een scheiding met een kind?

Er is veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van scheiden voor de kinderen. Over het algemeen leidt dit tot negatieve uitkomsten. Kinderen die een scheiding meemaken worden vaker geconfronteerd met de volgende problemen:

  • moeilijker aangaan van intieme relaties

  • slechte schoolprestaties en gedragsproblemen

  • een lager zelfbeeld

Dit wil niet zeggen dat bij elke scheiding ieder kind problemen ondervindt ten gevolge van het scheiden van de ouders. Het maakt alleen duidelijk dat het risico groter is voor kinderen van gescheiden ouders. Dit risico is te verkleinen door uzelf goed te laten voorlichten over het ouderschap na een scheiding, het ouderschapsplan en de kinderalimentatie. De ScheidingsMakelaar helpt u om hier samen uit te komen.

Ouders hebben het recht en de plicht om hun minderjarige kinderen op te voeden en te verzorgen. Elke minderjarige (jonger dan achttien jaar) staat volgens de wet onder gezag van een of meer volwassenen.  Lees Meer »
Sinds 1 maart 2009 is het ouderschapsplan verplicht bij een scheiding. De rechter beoordeelt het ouderschapsplan inhoudelijk bij het indienen van het echtscheidingsconvenant.  Lees Meer »
Ouders zijn verplicht om de kosten van de opvoeding, verzorging en studie van hun kinderen te betalen. Deze onderhoudsplicht geldt voor de moeder, de biologische vader, voor een stiefouder en voor een niet-ouder die same... Lees Meer »

Scheiden is meer dan alleen een handtekening zetten.

Al meer dan 15 jaar handelen we als grootste partij in Nederland op unieke wijze de meeste scheidingen af. Meer weten?

De ervaring van...

Angelique (38) wist niet hoe ze de scheiding aan moest pakken

"Ik voelde me echt hulpeloos. Anouk was net geboren, toen mijn vriend zag dat hij onze relatie niet meer zag zitten en op zichzelf ging wonen." "Je denkt toch: kan ik het wel alleen? Wat moet er allemaal ...

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?