030 23 45 250 Stel een vraag Schrijf je in voor de nazorg nieuwsbrief
.
27-8-2015

Bijna 70 procent van alle scheidingen wordt aangevraagd door de vrouw

Onderzoekers van Stanford hebben vastgesteld dat in zeventig procent van de scheidingen de vrouw degene is die het initiatief neemt.

Tweeduizend mensen werden ondervraagd. Michael Rosenfeld de hoofdonderzoeker had de hypothese dat vrouwen eerder een echtscheiding aanvragen omdat ze gevoeliger zijn voor ups and downs in een relatie, maar het blijkt dat bij andere relaties waarbij geen sprake is van een huwelijk mannen en vrouwen even vaak de relatie beeindigen.

De vraag is dus waarom juist in een huwelijk vrouwen eerder de echtscheiding aanvragen? Michael Rosenfeld heeft het idee dat het huwelijk als samenlevingsvorm de verwachtingen over gendergelijkheid minder goed inlost. Het feit dat vrouwen nog steeds de naam van de man aannemen noemt hij als voorbeeld.

 

 

 

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Scheiden is meer dan alleen een handtekening zetten.

Al meer dan 10 jaar jaar handelen we als grootste partij in Nederland op unieke wijze de meeste scheidingen af. Meer weten?

De ervaring van...

Christian (43) regelt zijn zaken graag goed

"De ScheidingsMakelaar is wel zakelijk, maar niet zo afstandelijk formeel. Ik voelde me op mijn gemak, en kon alles zeggen wat ik wilde." "Met een checklist gingen we alle onderwerpen langs die voor de sc...

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?