030 23 45 250 Stel een vraag Schrijf je in voor de nazorg nieuwsbrief
.

Wat is een ouderschapsplan?

Sinds 1 maart 2009 is het ouderschapsplan verplicht bij een scheiding. De rechter beoordeelt het ouderschapsplan inhoudelijk bij het indienen van het echtscheidingsconvenant. Kinderen hebben het recht hun beide ouders te blijven zien na een scheiding. In de meeste situaties heeft het kind er belang bij om contact te houden met beide ouders. De afspraken die u nu - tijdens uw scheiding - daarover maakt, waarborgen dit recht. Een ouderschapsplan bevat afspraken over:ouderschapsplan verplicht

  • De verdeling van de dagelijkse zorg;

  • Het hoofdverblijf van het kind;

  • Communicatie en overleg;

  • De verdeling van de kosten voor de kinderen;

  • Praktische afspraken over: spullen, verjaardagen, vakanties;

  • Alles wat verder voor u van belang is.

Hoe komen we tot een goed ouderschapsplan?

We begeleiden u bij het maken van heldere afspraken over de invulling van het ouderschap na de scheiding. Het maken van een ouderschapsplan is verplicht maar u bent vrij om samen afspraken te maken over alle zaken rond de kinderen. Deze afspraken staan in het ouderschapsplan. Het ouderschapsplan is een groeimodel, waarbij nieuwe omstandigheden en behoeften kunnen vragen om een aanpassing van de eerder gemaakte afspraken.

Goede afspraken maak je door te denken en voelen als ouder: wat vind ik als moeder/vader belangrijk? Wat vindt mijn kind van deze afspraak? En niet te denken als ex-partner: ik heb verdriet als ik je zie, dus ik wil niet dat de kinderen vaak bij jou komen.

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Scheiding Stappenplan

U en uw partner hebben besloten te gaan scheiden en hebben de intentie om in goed overleg uit elkaar te gaan. In het kennismakingsgesprek kijken we wat we voor u beiden kunnen betekenen en bevragen u langs de vijf W's. Tijdens het scheidingsproces doorloopt u globaal de volgende stappen. Stap 1: Scheidingsmelding als vertrekpunt Bij een scheiding is de scheidingsmelding een cruciaal onderdeel van het proces. Deze mel... Lees Meer »

Scheiden is meer dan alleen een handtekening zetten.

Al meer dan 15 jaar handelen we als grootste partij in Nederland op unieke wijze de meeste scheidingen af. Meer weten?

De ervaring van...

Ervaringen van cliënten

Om privacyredenen wordt hier gebruik gemaakt van gefingeerde profielen. 

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?