we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Scheiden of blijven?

Blij dat Valentijnsdag voorbij is? De hele wereld lijkt verliefd, maar ben je zelf wel gelukkig in je relatie? Misschien loop je zelfs al een tijd rond met de vraag of je wilt scheiden of niet. Dat blijft een vreselijk moeilijke beslissing.

Mensen doen er vaak jaren over voordat ze besluiten uit elkaar te gaan. De eerste stap naar het onbekende wordt vaak uitgesteld. Er zijn veel onzekerheden: waar ga ik wonen? Kan ik in mijn eigen levensonderhoud voorzien? Welke gevolgen heeft het voor de kinderen? Hoe is het om alleen te leven? Vind ik ooit weer een leuke partner? Veel stellen blijven om die redenen maar doormodderen. Vooral als er kinderen zijn. De vraag blijft natuurlijk wat voor kinderen het beste is: twee ouders die een liefdeloze relatie hebben (vaak met ruzies of gespannen zwijgen) of twee ouders die op een goede manier scheiden en beiden een nieuw begin maken?

Soms wordt de knoop pas doorgehakt als er een “ander” in beeld komt. Dan lijkt er geen weg meer terug. Het scheidingsproces zelf wordt hierdoor niet eenvoudiger: wraak, wantrouwen en jaloezie zijn niet de beste ‘raadgevers’, maar ook uit schuldgevoelens nemen mensen nogal eens beslissingen waar ze later spijt van krijgen. De communicatie is vaak slecht, terwijl er juist belangrijke afspraken gemaakt moeten worden over de toekomst.

Professionele begeleiding is belangrijk als je samen op een goede manier wilt scheiden, zo krijg je ook snel duidelijkheid over jullie toekomstige financiële (woon)situatie. Goede begeleiding kan veel ellende voorkomen, voor uzelf en voor uw kinderen.

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen