030 23 45 250 Stel een vraag Schrijf je in voor de nazorg nieuwsbrief
.

Scheiden met een onderneming bij De ScheidingsMakelaar

Wanneer er een onderneming betrokken is bij een echtscheiding maakt dat de zaak net even iets complexer, want van wie is de onderneming en krijgen beiden partners een deel van de onderneming? De ScheidingsMakelaar werkt samen met specialisten op het gebied van scheiden en ondernemen om u als ondernemer(s) te helpen in goed overleg te scheiden.

Huwelijkse voorwaardenbusiness-building-1484728-1920x1440

Wanneer jullie huwelijkse voorwaarden hebben opgesteld met betrekking tot de verdeling van de ondernemingsactiviteiten dan vormt dat de leidraad voor de verdeling na de scheiding. Zijn er geen huwelijkse voorwaarden dan is de kans aanwezig dat het bedrijf volledig in de gemeenschap van goederen valt.

Wat is de rechtsvorm van de onderneming?

Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd en heb je een eenmanszaak, V.O.F. of Man-vrouwfirma dan is de onderneming van jullie beiden en zal de onderneming bij de scheiding dus ook verdeeld moeten worden. Is er sprake van een b.v. dan kunnen dan worden de aandelen verdeeld tussen de partners of de ene partner koopt de ander uit.

Wat is de waarde van de onderneming?

Meestal wordt het bedrijf zelf niet verdeeld bij een scheiding, maar wel de waarde. De waardebepaling is het meest complexe bij een scheiding met onderneming. Deze berekening is afhankelijk van de schulden en bezittingen, ontwikkelingen in de markt, etc. De ScheidingsMakelaar brengt u in contact met een objectieve specialist op het gebied van waardebepaling om zo tot een goede waardering van de onderneming te komen.

Het bedrijf gaat door; ook als je gaat scheiden.

Emoties lopen hoog op bij een scheiding. Niemand heeft er belang bij als een onderneming failliet gaat. Het is daarom aan te raden goed na te denken hoe u na de scheiding verder wilt met elkaar. Een scheiding in goed overleg zoals De ScheidingsMakelaar deze sinds 2003 aanbiedt is daarom nog altijd de beste oplossing. Ook voor ondernemers!

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Scheiding Stappenplan

U en uw partner hebben besloten te gaan scheiden en hebben de intentie om in goed overleg uit elkaar te gaan. In het kennismakingsgesprek kijken we wat we voor u beiden kunnen betekenen en bevragen u langs de vijf W's. Tijdens het scheidingsproces doorloopt u globaal de volgende stappen. Stap 1: Scheidingsmelding als vertrekpunt Bij een scheiding is de scheidingsmelding een cruciaal onderdeel van het proces. Deze mel... Lees Meer »

Scheiden is meer dan alleen een handtekening zetten.

Al meer dan 15 jaar handelen we als grootste partij in Nederland op unieke wijze de meeste scheidingen af. Meer weten?

De ervaring van...

Annelies (35) woonde samen en heeft 2 kinderen

"Mijn ex-vriend wilde de scheiding onderling regelen, maar ik had niet het gevoel dat het eerlijk ging. Daarom heben we De ScheidingsMakelaar ingeschakeld." "Heel erg, maar ik wist dus helemaal niets van onze f...

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?