we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Scheiden met een onderneming bij De ScheidingsMakelaar

Scheiden ondernemer? Wanneer er een onderneming betrokken is bij een echtscheiding maakt dat de zaak net even iets complexer, want van wie is de onderneming en krijgen beiden partners een deel van de onderneming? De ScheidingsMakelaar werkt samen met specialisten op het gebied van scheiden en ondernemen om u als ondernemer(s) te helpen in goed overleg
te scheiden.

Scheiden ondernemer? Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden
Wanneer jullie huwelijkse voorwaarden hebben opgesteld met betrekking tot de verdeling van de ondernemingsactiviteiten dan vormt dat de leidraad voor de verdeling na de scheiding. Zijn er geen huwelijkse voorwaarden dan is de kans aanwezig dat het bedrijf volledig in de gemeenschap van
goederen valt.

Wat is de rechtsvorm van de onderneming?

Wat is de rechtsvorm van de onderneming

Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd en heb je een eenmanszaak, V.O.F. of Man-vrouwfirma dan is de onderneming van jullie beiden en zal de onderneming bij de scheiding dus ook verdeeld moeten worden. Is er sprake van een B.V. dan kunnen de aandelen verdeeld worden tussen de partners of de ene partner koopt de ander uit.


Wat is de waarde van de onderneming?

Wat is de waarde van de onderneming
Meestal wordt het bedrijf zelf niet verdeeld bij een scheiding, maar wel de waarde. De waardebepaling is het meest complexe bij een scheiding met onderneming. Deze berekening is afhankelijk van de schulden en bezittingen, ontwikkelingen in de markt, etc. De ScheidingsMakelaar brengt u in contact met een objectieve specialist op het gebied van waardebepaling om zo tot een goede waardering van de onderneming te komen.

Het bedrijf gaat door; ook als je gaat scheiden.

Het bedrijf gaat door
Emoties lopen hoog op bij een scheiding. Niemand heeft er belang bij als een onderneming failliet gaat. Het is daarom aan te raden goed na te denken hoe u na de scheiding verder wilt met elkaar. Een scheiding in goed overleg zoals De ScheidingsMakelaar deze sinds 2003 aanbiedt is daarom nog altijd de beste oplossing. Ook voor ondernemers!

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ’s, of stel hieronder uw korte vraag.

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen