030 23 45 250 Stel een vraag Schrijf je in voor de nazorg nieuwsbrief
.

Hoe verloopt uw scheiding?

Scheiden en wat nu? is wat veel mensen zich afvragen als ze zich geconfronteerd zien met een scheiding. Het scheidingsproces roept veel vragen op. Hoe lang duurt een scheiding? Wat kost een scheiding? Wat is de rol van de advocaat of notaris bij een scheiding? Wilt u in overleg uit elkaar? Welke scheidingsmethoden zijn er? En wat kan een scheidingsmakelaar voor mij betekenen? Wij geven hier antwoord op de meest gestelde vragen over het scheidingsproces.

Scheiden. Wat kan een scheidingsmakelaar voor mij betekenen?

Een scheiding is een moeilijke, emotionele periode, waarbij heel uw leven op zijn kop wordt gezet. Een scheidingsmakelaar maakt deze crisis overzichtelijk en draaglijk voor u en uw (ex)partner.

  • De Scheidingsmakelaar kijkt waar u nu staat en waar u over een jaar wilt staan? Dit is ons vertrekpunt.

  • Een scheidingsmakelaar stelt het belang van de kinderen voorop en helpt u met een werkbaar ouderschapsplan.

  • Een scheidingsmakelaar regelt samen met u alle financiële en juridische zaken die bij een scheiding komen kijken;

  • Daarnaast bemiddelen wij voor u en uw (ex)partner over de verdeling van gezamenlijke eigendommen.

  • Wij begeleiden u afhankelijk van de situatie in ongeveer 3 a 4 gesprekken door uw scheiding

De ScheidingsMakelaar werkt voor ieder stel dat wil scheiden en met iedere relatievorm. De voorwaarde voor onze dienstverlening is wel, dat u beiden om de tafel wilt gaan zitten. Als u niet bereid bent om met elkaar tot een oplossing te komen, kunt u beter een advocaat in de hand nemen.

 

Kosten voor onze dienstverlening De kosten bij een scheiding zijn drieledig. Ten eerste heeft u te maken met de kosten voor onze dienstverlening. De ScheidingsMakelaar hanteert een vast tarief voor zijn d... Lees Meer »
Bij een scheiding is de scheidingsmelding een cruciaal onderdeel van het proces. Deze melding vindt plaats als een van de partners de andere partner te kennen geeft te willen scheiden.  Lees Meer »
In Nederland onderscheiden we vijf formele vormen van relaties tussen partners. De belangrijkste aspecten van deze relatievormen en de gevolgen bij  een scheiding bespreken we hier. Lees Meer »
Als je gaat scheiden zijn er veel mogelijkheden om dat te doen. We bespreken hier kort de vijf belangrijkste, zodat je zelf kunt beslissen welke methode voor jouw situatie van toepassing is. 1. In over... Lees Meer »
Dat maakt een scheiding een stuk eenvoudiger. U hoeft het inhoudelijk niet met elkaar eens te zijn, maar u hebt de intentie er met elkaar uit te komen.  Lees Meer »
Ons gemiddelde tarief voor scheiden is relatief laag. Ter vergelijking: u zou voor wat u bij ons samen betaalt per persoon hooguit 6 uur bij een advocaat terecht kunnen Lees Meer »
Een advocaat is noodzakelijk wanneer u gaat scheiden, maar alleen voor het indienen van het begeleidende scheidingsconvenant en het ouderschapsplan.  Lees Meer »
De meest gestelde vragen over scheiden met De ScheidingsMakelaar vindt u hier.  Lees Meer »

Scheiden is meer dan alleen een handtekening zetten.

Al meer dan 15 jaar handelen we als grootste partij in Nederland op unieke wijze de meeste scheidingen af. Meer weten?

De ervaring van...

Martijn (41) was te druk voor een scheiding

"We waren uit elkaar gegroeid, en vonden dat we elkaar en onze kinderen tekort deden. We konden gelukkig in goed overleg uit elkaar." "In een 'vechtscheiding' zagen we allebei niets. Mijn collega attendee...
» Martijn

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?