Volg via

Beschikbaar in regio:

Gelderland

Gozien Vossen

 [email protected]
 06-46630121
 Werkt op basis van huisbezoek en op locatie

We gaan 'uit elkaar'. En nu?

Als u heeft besloten 'uit elkaar' te gaan, heeft dat emotionele en financiële gevolgen voor u, voor uw partner én voor uw kind(eren). De ScheidingsMakelaar is er voor u om vragen te beantwoorden zoals: Kan ik met mijn kinderen in het huis blijven wonen, hoeveel kinderalimentatie en/of partneralimentatie moet ik betalen of ga ik ontvangen, hoe regelen we de omgang met de oma's en opa's en verdere familieleden, hoe gaat het met de verdeling van de inboedel, het opgebouwde pensioen, de verzekeringen, de hypotheek, mijn onverdeelde erfenis, mijn bedrijf etc.?

Ik begeleid u tijdens het hele proces, zodat u na afloop ervan een solide, nieuwe start kunt maken.

Bij De ScheidingsMakelaar staan de kinderen voorop!

Hoe ziet de toekomst van mijn kind(eren) eruit? En zeker niet minder belangrijk: hoe ziet mijn toekomst met de kinderen eruit als verzorgende ouder of als niet-verzorgende ouder? Deze en alle andere vragen probeer ik samen met u gaandeweg het scheidingsproces te beantwoorden door middel van het opstellen van het ouderschapsplan. Hierin komen alle afspraken te staan tussen u en uw partner over uw kinderen, maar ook eventuele individuele afspraken van uw kinderen met u beiden.

Ik besteed tijdens het proces erg veel aandacht aan de kinderen tijdens en zeker ook ná de scheiding.

Ik ben er nl. van overtuigd, dat duidelijke afspraken niet alleen leiden tot een goede toekomst van de kinderen, maar zeker ook tot een goede toekomst van beide partners.

Een besluit tot echtscheiding of tot een beëindiging van een geregistreerd partnerschap heeft als gevolg, dat er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden voor de toekomst. Ik neem alle facetten van de scheiding, middels het stappenplan, samen met u door om uiteindelijk te komen tot het (echt)scheidingsconvenant. Hierin staan alle afspraken, waaraan u en uw partner zich na de scheiding moeten houden.

De ScheidingsMakelaar helpt u verder, want scheiden is ook een nieuw begin!

Uniek detail: Uit ervaring weet ik, dat men het vaak prettig vindt dat ik, desgewenst, de gesprekken samen met mijn man Peter, tevens ScheidingsMakelaar, voer. Hierdoor voelen partijen zich doorgaans meer op hun gemak.

De gesprekken voer ik zowel overdag als 's avonds bij u thuis of desgewenst op een andere locatie.

Wilt u meer informatie, bel dan: 06 46630121 of stuur een e-mail naar [email protected]

Volg ook het blog van Gozien en Peter Vossen, waarin wij u regelmatig van informatie zullen voorzien: www.scheiden-in-gelderland.nl/ of kijk op:
www.vossenmediation-advies.nl

Hoe ga ik te werk:

Wat is het vertrekpunt?

Waar wilt u staan over een jaar?

Welzjin

Wonen

Werken

Wat klanten over mij zeggen?

“Wij bedanken Peter en Gozien Vossen voor de fijne hulp tijdens onze scheiding. Onze grootste zorg was de toekomst van onze kinderen (dochter geestelijke en fysieke beperking en zoon autistisch). Ze hebben samen met ons op een rustige manier het ouderschapsplan tot stand gebracht. Het voelt echt heel goed. Mijn ex-partner en ik hebben er beiden alle vertrouwen in dat we het samen gaan redden om onze kinderen een mooie toekomst te geven.”

Ruud en Marieke

“Het gevoel dat er altijd iemand is waar je terecht kunt met vragen e.d. via de mail of telefoon, gaf een rustig gevoel. Het heeft mij geholpen in het verwerkingsproces. Complimenten voor Peter en Gozien voor de prettige omgang en samenwerking. Dank en vriendelijke groeten,”

Janneke

“De begeleiding door Peter en Gozien Vossen willen wij in de volgende zin samenvatten: Een begeleiding van de scheiding met veel deskundigheid en empathie en begrip naar beide partijen.”

E. en F.

“Dat onze scheiding financieel nogal wat voeten in aarde zou hebben was ons bekend. Mijn vrouw en ik hebben in de personen van Peter en Gozien dan ook letterlijk de juiste mensen in huis gehaald die met uitgebreide kennis van zaken, privé- én zeker ook zakelijk, ons uitstekend hebben bijgestaan. Mijn vrouw, onze kinderen en ik sluiten op een goede manier een mooie periode uit ons leven af en kijken met opgeheven hoofd de toekomst in. Peter en Gozien dank je wel.”

Marien en Gijs

“Zonder inschakeling van Peter en Gozien hadden wij onze samenleving nooit zo goed en respectvol kunnen beëindigen. Na veel gepraat en vele tranen van mij en mijn (ex)partner zijn we toch dichter bij elkaar gekomen. We hebben beiden (het beroemde of beruchte) water bij de wijn kunnen doen en dat geeft ons een goed gevoel. Peter en Gozien hebben ons geleerd naar elkaar te luisteren en met elkaar te praten. Dit zijn we in de toekomst ook aan elkaar verplicht, want onze kinderen zijn pas 1 en 3 jaar.”

Trudie en Piet

“Alles was bespreekbaar. Kundig op alle gebieden. Door jullie expertise voelde alles goed tijdens de gesprekken. Ook het gegeven dat iedereen uit ons gezin aan mocht schuiven wanneer hij of zij daar behoefte aan had laat bij ons allemaal een warm gevoel achter. Klasse.”

Griet en Marijis

“Peter en Gozien hebben verstand van zaken en weten je op je gemak te stellen. Tevens hoe zij met kinderen omgaan die erbij aanwezig zijn vind ik super en erg belangrijk. Ik heb niks dan goeds te zeggen over hoe zij ons hebben geholpen.”

Robert

Blog & Opinie

Hadden ze het nou niet na mijn examen kunnen vertellen? 23-05-2019

Als we het ouderschapsplan met Monique en Tjeerd bespreken blijven we direct bij de tekst in de eerste alinea steken: ‘Vader en moeder hebben met Douwe overlegd over de invulling van het ouderschap na het huwelijk. De mening van hem is gehoord en meegenomen in de besluitvorming.’

Douwe (17 jaar) is inderdaad vanaf het moment dat Monique en Tjeerd het besluit hebben genomen om uit elkaar te gaan bij de situatie betrokken. ‘Dat is nu juist ook het probleem’, vertelt Tjeerd. ‘We vertellen hem alles eerlijk en vragen zijn mening daarover, maar hij zegt telkens dat hij helemaal niks met het gedoe te maken wil hebben.’ Hij zegt gewoon: ‘Jullie zoeken het maar lekker zelf uit. Ik heb hier niet om gevraagd. En ik ga geen kindverklaring tekenen hoor’.

‘We hebben aangegeven dat we kunnen begrijpen dat hij het moeilijk vindt om met ons over allerlei zaken te moeten praten, maar dat hij ook met jou mag praten als hij dat prettiger vindt. ‘Mij best. Ik hoor het liever van haar dan van jullie’, was zijn reactie.
Tegenover mij zit Douwe precies zoals ik hem ken: slungelig maar zeer beleefd naar mij toe.

Nadat hij zijn mobiel heeft uitgezet pakt hij een briefje uit zijn zak en steekt meteen van wal.

‘Zo’, zeg ik. ‘Jij hebt enig voorwerk gedaan’.

‘Ja, want mijn hersenen maken er een rommeltje van, vandaar dat ik gewoon van alles opschrijf en dan af en toe even kijk wat ik nou eigenlijk die dag allemaal heb opgeschreven.’

‘Dit briefje is dus het briefje van vandaag?’

‘Ja en bovenaan staat: wat zitten jullie toch allemaal te regelen? Wordt er überhaupt wel aan mij gedacht?’ ‘Als ik jou nu zeg dat juist jij het uitgangspunt bent bij alle gesprekken en afspraken. Geloof je me dan?’

Douwe kijkt me aan en slaat zijn haardos door elkaar. Het is even stil.

‘Het gaat om het moment’, zegt hij fel. ‘Nieuwjaarsdag. We zitten allemaal gezellig aan tafel over onze goede voornemens te praten en dan bij het toetje (mijn toetje nota bene) zeggen ze dat ze iets moeten vertellen. Nou je snapt al wat ze te vertellen hadden. Geen goede voornemens in ieder geval. Hadden ze het nou niet ná mijn examen kunnen vertellen? En daarom ben ik zo kwaad op die twee.’

‘Dat begrijp ik, maar misschien is er wel nooit een geschikt moment voor ouders om het hun kinderen te vertellen. Misschien gaan jouw ouders wel voor eerlijkheid en respect.’

Hij kijkt me aan en zegt: ‘Hoezo?’

‘Zoals ik het zeg’.

Na een korte stilte en een blik op het plafond zegt hij:

‘Ach ja, ik begrijp het eigenlijk ook wel hoor. Het past ook helemaal bij de manier waarop ze ons hebben opgevoed.’

‘Zou het je lukken om meer begrip voor je vader en moeder op te brengen en te proberen om er samen met hen over te praten? Ze hebben net zoals jij niet om deze situatie gevraagd’.

‘Ik zal ’t proberen’.

‘Dapper, jongen’.

We hebben samen zijn lijstje afgewerkt en het ouderschapsplan én de kindverklaring doorgenomen.

Op mijn vraag of we nu alles hadden besproken wat hij had willen bespreken, zegt hij: ‘Ja en eigenlijk nog veel meer. De rest doe ik wel met mijn vader en moeder. En die kindverklaring ga ik wel tekenen hoor!’

Neem vrijblijvend contact met ons op:
Gozien & Peter Vossen – scheidingsmakelaar in Gelderland
Gozien Vossen
Mobiel 06 46 63 01 21
Email [email protected]

Peter Vossen
Mobiel 06 83 533 644
Email [email protected]

Hoe kunnen partners zorgeloos scheiden? 5-04-2019

In onze praktijk als mediator begeleid ik samen met mijn man cliënten bij het regelen van hun scheiding. Het scheidingsproces is een voor hen emotionele gebeurtenis met mogelijk grote financiële gevolgen. Regelmatig wordt ons door cliënten gevraagd of men wel kan scheiden, want men heeft geen idee hoe men het na de scheiding financieel moet gaan redden.

Degene die voorheen in het gezin alles financieel regelde heeft vaak minder zorgen en heeft meestal wel een beeld van zijn of haar eigen financiële toekomst. De partner die zich daar niet mee bezig hield ziet dan de toekomst zeker niet zorgeloos tegemoet en is vaak volledig ontredderd en ook in paniek.

Men vraagt zich af hoe men na de scheiding rond kan komen van alleen het eigen inkomen.

De financiële zorgen die men dan heeft veroorzaken grote stress en maken dat men moeilijk in staat is om het scheidingstraject in alle rust met elkaar te doorlopen en tot een goed resultaat voor alle betrokkenen te laten leiden.

Als mediator vinden wij het daarom van groot belang er voor te zorgen dat beide partners snel zicht krijgen op de financiële situatie en op de persoonlijke financiële toekomst na de scheiding. Zaken als: “Wat moet er met de gezamenlijke woning gebeuren? Kan één van beiden er blijven wonen of is het beter om de woning te verkopen?” worden door ons dan met onze cliënten al snel besproken, zodat beide partners spoedig duidelijkheid krijgen van de financiële mogelijkheden en ook de onmogelijkheden. Hierdoor proberen wij voor beide cliënten zoveel mogelijk rust te creëren, zodat alle zaken welke bij de scheiding aan de orde dienen te komen ook in goed overleg kunnen worden besproken en geregeld.

Mede dankzij onze uitgebreide kennis van financiële en fiscale zaken en onze jarenlange ervaring als scheidingsmakelaar kunnen wij u in alle gevallen behulpzaam zijn om op een respectvolle wijze samen tot oplossingen te komen voor de afwikkeling van uw relatie.

Neem vrijblijvend contact met ons op:
Gozien & Peter Vossen – scheidingsmakelaar in Gelderland
Gozien Vossen
Mobiel 06 46 63 01 21
Email [email protected]

Peter Vossen
Mobiel 06 83 533 644
Email [email protected]

Wat als u partner niet van u wilt scheiden? 4-03-2019

Als u eenmaal zelf de beslissing heeft genomen te willen gaan scheiden en u dit aan uw partner heeft verteld komt het regelmatig voor dat de partner nog niet zover is. De partner wil dan nog niet scheiden of is hiertoe helemaal niet bereid of niet in staat om mee te werken aan de scheiding.

Als dit u overkomt, kunt u door tussenkomst van een advocaat een eenzijdig verzoek tot scheiding indienen. Een scheiding die op dergelijke wijze tot stand komt is echter niet bevorderlijk voor uw relatie in de verdere toekomst zeker niet wanneer er ook kinderen bij zijn betrokken.

Uw liefdesrelatie is dan wel voorbij maar uw relatie als ouders van de kinderen blijft altijd voortbestaan.
Beter is het om samen met uw partner het gesprek aan te gaan en hem of haar duidelijk te maken waarom u wilt scheiden. Wees vooral eerlijk en duidelijk. Zelf heeft u waarschijnlijk al langere tijd geworsteld met de vraag of u beter kunt gaan scheiden of toch bij elkaar moet blijven. Soms heeft u daarover ook al wel eerder met uw partner gesproken maar heeft het nooit tot een goed gesprek geleid waarbij diepgaand met elkaar is gesproken over jullie relatie en de verwachtingen voor deze relatie.

Gun uw partner de tijd om uw beslissing tot hem of haar door te laten dringen. Stel voor om samen met een mediator te gaan praten. Tijdens een gezamenlijk gesprek kunnen wij u als mediator helpen om duidelijkheid te krijgen over uw beslissing om de relatie te beëindigen en desgewenst de redenen daarvoor. Uw partner zal dit helpen om meer duidelijkheid te krijgen in wat een scheiding voor hem of haar gaat betekenen voor de verdere toekomst.
Pas dan zal de partner in staat zijn om uw beslissing te accepteren en vervolgens met u samen over de gevolgen van uw beslissing te praten. Laat uw partner weten dat u graag samen in onderling overleg de relatie wilt beëindigen, zodat u beiden met zo weinig mogelijk kleerscheuren een nieuwe toekomst tegemoet kunt gaan. Geef aan dat u begrijpt dat het voor hem of haar moeilijk zal zijn om samen goede afspraken te maken, maar dat u dit wel voor iedereen van groot belang vindt.

Als uw ScheidingsMakelaar kunnen wij u beiden behulpzaam zijn om alle zaken helder op een rij te zetten, zodat u samen tot goede beslissingen kunt komen waardoor een scheiding ook een nieuw begin kan zijn voor u beiden.

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

GESLACHT
BENT U OF IS UW PARTNER ONDERNEMER
Contact via

Volg ons

Kosteloze kennismaking aanvragen