we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Volg via

Beschikbaar in regio:

Haarlem, IJmond, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk, Wijk aan Zee, Velsen, IJmuiden, Driehuis , Santpoort en Velserbroek, Alkmaar, Heerhugowaard, Zaanstad, Purmerend en Amsterdam.

Accreditation:

Werkzaam in de provincie Noord-Holland

Hans van Son

 son@scheidingsmakelaar.nl
 06-21236301
 kantoorhoudend te Haarlem, Beverwijk en Uitgeest of ik kom bij u thuis

Na 18 jaar bij een bank te hebben gewerkt, ben ik 10 jaar bij een adviesgroep als financieel adviseur bezig geweest en een klein jaar als uitvaartleider. Vanaf 2007 ben ik als ScheidingsMakelaar werkzaam. Toen heb ik bij de ScheidingsMakelaar het volledige introductie, opleiding en certificeringprogramma met succes doorlopen. In april 2011 heb ik de basisopleiding Mediation behaald. Daarna heb ik de specialisatie familie-mediation afgerond, waardoor ik ook “toevoeging” mag doen, pro deo mediation! Het lijkt heel divers, maar eigenlijk is het allemaal hetzelfde. Ik informeer mensen over de mogelijkheden die er zijn en welke het beste bij hen past. Uiteindelijk moet ieder voor zich de juiste beslissing zelf nemen.
Ik begeleid mensen bij het beëindigen van de relatie. Er komt nogal wat om de hoek kijken; kinderen, huisvesting, verdelen van geld en pensioenen, verzekering, hypotheken en testament, etc. Mijn insteek is om uitgebreid te bespreken en samen te ontdekken wat de goede en voor beide partijen acceptabele oplossing is. Kortom een persoonlijke en betrokken benadering van de hindernissen die te nemen zijn.

Ondertussen heb ik heel wat ervaring opgedaan. Het werk en de mensen die je tegenkomt blijft interessant voor mij. Door mijn financiële achtergrond als financieel adviseur, vooral op het gebied van hypotheken kan ik snel een inzage geven van de mogelijkheden in de toekomst. Dit is vooral fijn om de mogelijkheden voor de nieuwe woonsituatie goed zin beeld te brengen.

Mijn onderscheidende factor
In persoonlijke gesprekken probeer ik de benodigde informatie te verschaffen waardoor de partners een goede keuze voor een oplossing kunnen nemen die voor beiden acceptabel is. Het is belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden waar partijen jaren mee voort kunnen.

Waar ik mij sterk voor maak…
Persoonlijke gesprekken in duidelijke taal. Vaak ondersteun ik mijn uitleg met een tekening. Dat spreekt vaak meer. Financiële zaken zijn vaak gecompliceerd en ik probeer het met een verhaal duidelijk te maken met als ondersteuning de cijfers. Het ouderschapplan is heel belangrijk. Ik probeer het belang van de kinderen voorop te stellen. Ik kan het programma KIES (kinderen in echtscheidingssituaties) aanbieden en volg met regelmaat workshops bij Vina Pinedo. Daarnaast bespreken we de financiële situatie, de vermogensverdeling en de Wet verevening pensioenen. Ook met een duidelijke uitleg.

Jullie gaan scheiden, wat nu?
Ik ben aanspreekpunt in de IJmond, Haarlem e.o. In persoonlijke gesprekken probeer ik simpel en duidelijk alle zaken met elkaar te bespreken

Extra informatie
Als mensen besluiten hun relatie te beëindigen kan ik ze daarbij prima ondersteunen. Zowel vanuit een huwelijk, een geregistreerd partnerschap of een samenleving.

In het kort iets persoonlijks…
Ik begin de dag vaak met een lekker stuk met de hond lopen, een fris begin van de dag. Ik het weekend ga ik lekker het duin in, met mijn paard, om mijn hoofd weer leeg te maken voor de nieuwe week.

Hans van Son, Het aanspreekpunt van Alkmaar tot Haarlem (en omstreken).

Online Scheiden Plus

Online Scheiden Plus

U wilt in goed overleg online scheiden en weet in grote lijnen hoe u e.e.a. wilt, en om fouten te voorkomen bieden wij u tegen een vast laag tarief online uw eigen scheidingsspecialist, die ook een alimentatieberekening maakt, en het scheidingsconvenant opstelt.

Ga naar online-scheiden-plus.nl

Short Service Scheiding

Short Service Scheiding

Als u en uw (ex)partner kiezen voor een short service scheiding dan weet u in grote lijnen al hoe u e.e.a. wilt, en zet een ervaren scheidingsspecialist samen met u alles (financieel) op een rijtje. Dit kan desgewenst bij u thuis plaatsvinden, of in een spreekkamer bij u in de buurt.

Stappenplan en aanmelden

Full Service Scheiding

Full Service Scheiding

Zijn er onderwerpen waar u het nog niet over eens bent en/of is uw scheiding financieel nogal ingewikkeld, dan adviseren wij altijd deze optie te kiezen. Het kosteloze kennismakings gesprek geeft hierover helderheid. Een ervaren scheidingsspecialist zet...

Stappenplan en aanmelden

Wat klanten over mij zeggen?

Hans is een aardige vent, die neutraal blijft staan. Ondanks dat ik een soepele scheiding had, blijven er altijd wat twistpunten af te handelen. Hans probeert eerst de ex partners dit zelf te laten oplossen, maar probeert daarna een oplossing in het midden te vinden. Dankzij Hans konden we het punt via een andere hoek benaderen en hadden we een voorspoedige scheiding. Hij heeft ook een financiële achtergrond wat ik persoonlijk belangrijk vind. Ik zou hem zeker aanbevelen.
Anoniem
Ik wil je via deze weg heel hartelijk bedanken. Met jouw nuchtere, zakelijke instelling hebben we de scheiding goed kunnen regelen, zonder teveel op te gaan in emoties. Het is allemaal vlot verlopen en het was voor mij helder waar we gaande weg stonden. Dit heb ik als heel prettig ervaren. Nu ook de hypotheek voor de Weg Acker voor mij in werking is, heb ik eindelijk na maanden (eigenlijk jaren) een stukje rust terug gevonden. Dit doet mij heel erg goed. Ik sta nog steeds vol achter mijn besluit en ben blij dat ik ervoor gekozen heb iemand te zoeken die ons kon helpen met het fenomeen Scheiden, want er komt meer bij kijken dan je denkt. Dus; Dank je wel voor je nuchtere, realistische blik op de zaken en mijn dank voor het uit handen nemen van veel bureaucratie en onzekerheden.
Anoniem
“Ik wil je alsnog bedanken voor de prettige en deskundige wijze waarop je onze scheiding vlot en begripvol hebt begeleid.”    
Ted
“Beste Hans, De ervaring met jouw is dat je zaken, emotioneel, rationeel, en financiele zaken gestructureerd weet aan de pakken. Een goed naslagwerk en alles op papier. Je heb veel zaken voor ons goed weten op te lossen, daarbij ben je een vriendelijk en fijne man met goede gesprekstechnieken en wist respectvol om te gaan met onze emoties. Hartelijk dank voor de ondersteuning. “
Anoniem
“Beste Hans, Ik ben erg tevreden over de bemiddeling door de Scheidingsmakelaar. We werden goed ingelicht over de rechten en plichten en ik had geen enkel moment het gevoel dat we onder (tijds-) druk werden gezet een bepaalde beslissing te nemen. Ook vond ik het prettig dat allerlei vervolgstappen op een rijtje waren gezet want er komt veel kijken bij een scheiding. Er is ons veel denkwerk uit handen genomen. Met vriendelijke groet,”
Heleen, Haarlem
“De Scheidings Makelaar , Hans van Son, heeft zich in ons traject zeer professioneel opgesteld en was oprecht betrokken en objectief. Ondanks dat wij van te voren reeds goed hadden overwogen wat wij wilden heeft hij ons toch op een aantal belangrijke zaken gewezen en goed geadviseerd. Hulde en dank daarvoor !”
Ron, Velsen
“Ik heb Hans ervaren als een prettige, vakkundige en betrouwbare begeleider. Hij heeft steeds alle tijd genomen en alles goed uitgelegd. Er was een mooie balans tussen de zakelijke aspecten en de emotionele kanten. En er was ook ruimte voor de nodige humor!”
Appelman

Blog & Opinie

Contactloos scheiden 16-03-2020
De ScheidingsMakelaar® begeleidt u persoonlijk bij uw beslissingen omtrent de menselijke, praktische, financiële en juridische zaken die bij uw scheiding komen kijken. U weet snel waar u aan toe bent, u maakt een solide, nieuwe start. Sinds het coronavirus en de maatregelen om uitbreiding zo beperkt mogelijk te houden is het raadzaam en ons geadviseerd zo weinig mogelijk fysiek contact te hebben. Hoe kunnen we dat in een persoonlijke aangelegenheid als een scheiding organiseren. De moderne technologie helpt ons daarbij. Tegenwoordig is het heel gebruikelijk en makkelijk om elkaar persoonlijk te spreken via een video-call. Vanaf verschillende plaatsen kunnen we in een beschermde omgeving toch via beeld en geluid met elkaar communiceren. Op deze manier kan het scheidingsproces zo gewoon mogelijk doorgang vinden. Aan het woord is Hans van Son, ScheidingsMakelaar voor de IJmond en Haarlem. Het is dezer dagen een veelbesproken onderwerp. De ScheidingsMakelaar heeft de technische gereedschappen en biedt u zo de mogelijkheid om middels online mediation toch een goede oplossing te bieden die voor u beiden acceptabel is. Samenvattend: voor iedereen blijft er de mogelijkheid om contactloos gesprekken te voeren en de scheiding in alle redelijkheid vlot met elkaar af te ronden. Een scheiding is immers al emotioneel genoeg.
De echtscheiding en het testament 28-02-2018
Een belangrijk onderdeel van de echtscheiding is de zorg voor de kinderen. Als eerste denk ik dan aan de zorgverdeling, maar ook aan de voogdij bij eventueel overlijden van beide ouders. Nu is het risico dat beide ouders gelijktijdig komen te overlijden erg klein geworden. Ze reizen bijvoorbeeld niet meer samen naar een mooie vakantiebestemming. Maar toch, als een van de ouders nu komt te overlijden door ongeval of ziekte, dan zal de andere ouder niet onmiddellijk de weg naar de notaris weten te vinden. In het eindgesprek na de echtscheiding benoemen wij altijd nog eens het belang van het regelen van de voogdij. Je kunt dit doen door naar een notaris te gaan of dit via De NalatenschapsMakelaar voorbereiden.
Kan mijn ex-partner nog van mij erven?
Daarnaast is het noodzakelijk te bezien of het oude testament aangeeft dat de “echtgeno(o)t(e)” erfgenaam is of dat de erfgenamen bij naam genoemd worden. In het laatste geval blijft de ex-partner namelijk erfgenaam. In het eerste geval kan de ex-partner nog steeds via een omweg erfgenaam worden. Stel, je komt te overlijden dan gaat de erfenis naar je kind. Indien het kind dan komt te overlijden, kan je ex-partner weer erfgenaam van jullie kind zijn en zo toch een deel van je erfenis ontvangen. Dit alles is te voorkomen door dingen via een testament te regelen: de zogenaamde tweetrapsregeling.
Een executeur?
Als je dan een testament gaat laten opstellen is het verstandig ook een Executeur te benoemen. Een neutraal en onpartijdig persoon die openheid van zaken zal geven, is daarbij belangrijk. Daarmee voorkom je dat je ex-partner namens jullie kinderen jouw zaken moet doornemen en beslissingen over jouw reilen en zeilen kan nemen.
Wijzigen tijdens echtscheiding
Soms willen mensen ook tijdens de echtscheiding het testament al wijzigen. Als je niet het risico wilt lopen, dat je toekomstige ex-partner van je erft, zul je nu alvast het testament moeten wijzigen of er een opstellen. Ik heb overigens ook meegemaakt, dat mensen na het beëindigen van een samenleving elkaar toch nog als erfgenaam aanwijzen. Ook dan is een testament noodzakelijk. Kortom genoeg redenen om bij een scheiding ook eens serieus naar het testament te kijken.

ScheidingsMakelaars

Ziet u uw plaatsnaam er niet tussen staan, vul dan het aanvraagformulier in of bel naar
06-538 538 55. We verbinden u direct door met de dichtstbijzijnde scheidingsmakelaar.

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ’s, of stel hieronder uw korte vraag.

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen