Volg via

Beschikbaar in regio:

Eindhoven, Veldhoven, Bladel, Eersel, Valkenswaard, Reusel-de Mierden, Bergeijk, Waalre.

Karin van den Boomen

 [email protected]
 0497-84 53 68

Als bij elkaar blijven geen optie meer is, is scheiden in harmonie het beste alternatief. Zeker als kinderen erbij betrokken zijn, wil je als ouders maar een ding; blijvende geborgenheid voor jullie kinderen.

Als scheidingsmakelaar begeleid ik jullie tijdens alle stappen van het scheidingsproces. Naast de noodzakelijke praktische zaken, schenk ik ook aandacht aan de emotionele kant van de scheiding.

Als ervaringsdeskundige kan ik me goed inleven in de situatie van mijn cliënten.  Mijn professionele achtergrond als NLP-coach alsmede bedrijfskundige  &  manager bijzonder beheer in het bankwezen, geeft mij een brede basis om als scheidingsmakelaar jullie belangen te behartigen.

Voor ouders heb ik standaard een extra ondersteuning op het mentale vlak in het pakket. Hiermee wordt de basis gelegd om na de scheiding als ouders verder te kunnen gaan. Dat is immers in het belang van jullie kinderen.

Voor een afspraak kom ik graag bij jullie thuis of maken we gebruik van mijn kantoor. Ook is het mogelijk om de kennismaking  en de onderzoekende fase van de mediation tijdens een wandeling te doen. Het prettige van een wandeling is dat je niet \"tegenover elkaar staat\" maar letterlijk in beweging  bent naast elkaar. Samen op weg naar een nieuw begin, waarbij  ieder zijn eigen weg zal vinden.

Door de  (aanstaande) scheiding krijg je te maken met veel onzekerheden, waardoor de druk op je werk er niet altijd gemakkelijker op wordt. Om de impact op het werk zo veel mogelijk te beperken, is het mogelijk om ook in de avonduren en op zaterdag een afspraak te maken.
Het is mijn \"missie\" jullie scheiding  geen einde, maar een nieuw begin te laten zijn. Een nieuw begin waarbij jullie elkaar de ruimte geven voor de toekomst.

Hoe ga ik te werk:

Wat is het vertrekpunt?

Waar wilt u staan over een jaar?

Welzjin

Wonen

Werken

Wat klanten over mij zeggen?

Sorry, geen testimonial beschikbaar

Blog & Opinie

Communiceren met je ex-partner 5-03-2019

Er zijn van die momenten dat de communicatie maar niet wil vlotten. Zelfs de meest eenvoudige afspraken zijn niet te maken met de andere ouder. Hoe kan dat toch? Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Je vraagt hem/haar alleen of de gymtas meegenomen kan worden. Geen hogere wiskunde, toch?

Nee niet echt, maar daar zit waarschijnlijk ook niet het probleem. Het gaat in communicatie niet zo zeer om wat je “boven de waterspiegel” ziet, maar vooral wat er gebeurt “onder water”. Oftewel je (on)ingevulde behoeftes, je drijfveren etc.  Communiceren doe je “per definitie” met z’n tweeën en als de een niet wil communiceren of doelbewust de communicatie saboteert? Dan gaat het dus nooit lukken! Immers “it takes two to tango”
Maar is de tango de enige dans die je kent? Er zijn vast nog meer variaties te bedenken en een daarvan is dansen in je eentje. Deze vergelijking kun je ook doortrekken naar communiceren, en in het bijzonder naar communiceren met je (ex)partner. Ik schrijf bewust “ex” tussen haakjes omdat ik ervan overtuigd ben dat je met “eenzijdige relatieverbetering”, want dat is waar dit overgaat, ook heel goed je relatie kunt verbeteren en wellicht een scheiding kunt voorkomen!

Maar moet ìk dan alle last op mijn schouders nemen? Nee zeker niet. Waar het omgaat is dat jij de interactie verandert tussen jullie. (Iemand zal toch het initiatief moeten nemen) En daarbij zijn vijf dingen belangrijk:

1. Hoe zie jij je (ex)partner? Staat die dichtbij of ver weg van je? En kijk je op gelijke hoogte naar hem/haar? Of juist op hem/haar neer of tegenop? Door je hiervan bewust te zijn, kun je er ook mee gaan “spelen” door juist je (ex)partner meer op een gelijkwaardiger niveau te plaatsen en eventueel verder weg of juist dichterbij te halen in je beleving. Hierdoor ga je de communicatie anders ervaren.
2. Wat is voor jou belangrijk in de communicatie? En wat wil je eigenlijk bereiken met de communicatie? Wil je alleen informeren? Of wil je je (ex)partner betrekken of misschien wel beïnvloeden / overtuigen?
3. En spreek je wel dezelfde taal? Ben jij altijd heel gedetailleerd iets aan het uitleggen en heeft je (ex)partner het enkel over de hoofdlijnen?
Bijvoorbeeld jij: “Breng je de gymtas van de jongens mee en zorg je ervoor dat het shirt is gewassen en oja de schoenen zijn gebruikt bij de buitengym, dus wil je die wel schoonmaken?” Terwijl je (ex)partner meer spreekt in woorden als “Ze hebben volgende week gym als ze hier bij mij zijn, breng je de tas mee?” Deze verschillen worden ook wel verschillen in “metapropgramma’s” of denkstijlen genoemd. Deze metaprogramma’s herken je vaak in de woorden die iemand gebruikt. Samen met wat jij of je gesprekspartner belangrijk vindt, zijn het de belangrijkste factoren die “onder water” van invloed zijn op jullie communicatie.
4. Verplaats je eens in je (ex)partner. Hoe zou hij bovenstaande punten 1 t/m 3 beantwoorden t.a.v. jullie relatie?  Het is belangrijk om eerst te begrijpen alvorens begrepen te worden. Dat is zoiets als “actie is reactie”…  Dat heb je vast wel eens eerder ervaren!
5. Tot slot is het de kunst om af en toe eens vanaf de zijlijn naar jullie communicatie te kijken.  Wat gaat er goed en wat kan er beter? En wat kan ik hier aan doen? Je stapt dan weer in bij punt 1.
En zo wordt communiceren een voortdurend proces waarbij jijzelf het ritme van de muziek bepaalt waarop jij wil dansen…
Je bewust zijn van je communicatie helpt je om tijdens het scheidingsproces, maar zeker ook daarna, op een effectievere wijze met elkaar om te gaan. Weg met de energielekken en meer begrip voor elkaar!
Een relatietherapeut of mediator helpt jullie actief in het verbeteren van de communicatie. Of het nu gaat om het behouden van de relatie of het invullen van de nieuwe relatie als ex-partners. In beide gevallen is het van belang je zeer bewust te zijn van je communicatie. Je begint iedere dans alleen en met een beetje inspanning kun je al snel weer samen dansen!
Scheiden of blijven… 28-06-2018

Met deze vraag kom je vroeg of laat in aanraking als je relatie niet is wat je verwacht had. Maar wat is dan wijsheid om te doen? Er bestaat helaas geen toverformule voor. Of misschien toch wel?

De kern van het antwoord ligt in jou zelf! #Hoedan?

Door jezelf goed te kennen weet je wat van nature wat je het beste kunt doen. En daarin schuilt ook meteen de uitdaging. Want wie kent zichzelf goed? Wie durft echt eerlijk te zijn tegen zichzelf? En wat doe je daar dan mee? Ons lichaam is, volgens psycholoog Annet van Laar (1957), de herinnering aan wie we in essentie zijn nooit kwijtgeraakt. Je lichaam geeft je constant signalen. Als je goed leert luisteren naar de signalen van je lichaam, herken je wat belangrijk voor je is, wordt je zelfvertrouwen versterkt en kun je beter keuzes maken die goed voor je zijn.

Dat geldt dus ook voor de keuze in je relatie.

Je kunt pas een evenwichtige keuze maken als je zelf (weer) in evenwicht bent. Neem tijd en ruimte voor jezelf. Wat voor hobby’s had je vroeger? Waar werd je echt blij van en kreeg je energie door? Ga dingen doen! Ontdek wat voor jou echt belangrijk is en luister goed naar de signalen van je lichaam. Pas dan kun je echte keuzes maken.

Ook kun je eens kijken naar wat voor concrete stappen je al wel of niet hebt ondernomen om te komen tot een leefwijze die de aanwezigheid van je partner volledig uitsluit. Bijvoorbeeld door te solliciteren op een baan ver weg èn deze vervolgens ook te accepteren, terwijl je partner niet mee kan verhuizen? Als het lijkt alsof je bezig bent om weg te gaan en je doet alsof je weggaat, dan ben je ook bezig weg te gaan. Je besluit heb je onbewust al genomen…*(*Kirshenbaum)

Het antwoord op scheiden of blijven is dus vooral in je onbewuste te vinden en wordt gekenmerkt door jouw handelingen. Door jezelf (weer) goed te leren kennen ben je in staat om de juiste keuze te maken. Neem daarom ook ruim de tijd om dit proces met jezelf te doorlopen. Een eerste gedachte om te willen scheiden, is te beschouwen als een incident. De tweede wordt opvallend, maar pas bij een serieuze derde keer kun je het zien als een patroon dat je misschien zou kunnen onderzoeken en de oorzaak ervan kunt achterhalen. Immers in veel gevallen is de oorzaak gelukkig  (samen met je partner) goed oplosbaar en is een scheiding niet de beste oplossing.

Alles staat of valt bij dichtbij jezelf komen en de signalen van je lichaam te vertalen naar de passende actie.

Realiseer je echter wel dat er geen tussenoplossing is.
Je springt of je springt niet…

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

GESLACHT
BENT U OF IS UW PARTNER ONDERNEMER
Contact via

Volg ons

Kosteloze kennismaking aanvragen