we staan voor u klaar
030 23 45 250
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Volg via

Beschikbaar in regio:

Omgeving Maastricht, Valkenburg aan de Geul, Berg en Terblijt, Cadier en Keer, Margraten, Vaals, Kerkrade, Heerlen, Nuth, Geleen, Sittard, Urmond, Elsloo LB, Beek LB, Born, Roermond, Reuver, Tegelen, Posterholt, Herkenbosch, Horst LB, Meerlo, Venlo, Venray, Echt, Nederweert, Weert, Limburg, Zuid-Limburg, Midden-Limburg, Noord-Limburg.

Accreditatie/Gecertificeerd door:

 • MfN Register (Familie) Mediator
 • ADR- international full certified- mediator®, familymediator®, certified courtmediator®, ICR-Register Coach®
 • KIES Gecertificeerd Omgangsbelgeleider

Aangesloten bij

 • Raad voor Rechtsbijstand als HIGH TRUST register (familie) mediator
  mediationwerkzaamheden personen-en familierechtzaken
 • Rechtbank Limburg als Register (Familie) Mediator
 • Gerechtshof ’s-Hertogenbosch als Register (Familie) Mediator
 • Het Juridisch Loket
 • NMv (Nederlandse Mediatorsvereniging) de beroepsvereniging
  voor profesionals in mediation
 • KIES voor het kind als Gecertificeerd omgangsbegeleider

Rob Hirsch heeft in Limburg de volgende vestigingen.

Kantoor MAASTRICHT (Hoofdkantoor)
Boschstraat 45, 6211 AT Maastricht

Kantoor SITTARD
Dr. Nolenslaan 157, 6136GM Sittard

Kantoor GELEEN
Transportlaan 1-151, 6163CX Geleen

Kantoor HEERLEN
Snellius 1, 6422RM, 6422RM Heerlen

Kantoor KERKRADE
Holzstraat 19, 6461 HK Kerkrade

Kantoor ROERMOND
Roerpoort Boven de Wolfskuil 3, 6049 LX Herten

KANTOOR VENLO
Kaldenkerkerweg 24, 5913 AE Venlo

Rob Hirsch

 hirsch@scheidingsmakelaar.nl
 06-42388899 / 043-8505855
 MAASTRICHT Boschstraat 45 | of op basis van HUISBEZOEK!

Als Rechtbank Mediator personen- en familiezaken ben ik verbonden aan de Rechtbank Limburg en het Gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast ben ik (familie)mediator, zowel MfN (Nederland) als ADR (Internationaal) -gecertificeerd, en sta ik bij de Raad voor Rechtsbijstand met een High Trust ingeschreven. Hierdoor ben ik bevoegd om ook echtscheidingen op basis van Toevoeging (subsidie) te verzorgen. Ook ben ik aangesloten bij het Juridisch Loket. Verder ben ik gespecialiseerd in online-(echt)scheiden via internet met behulp van o.a. Video-Call.

Als vakinhoudelijk (echt)scheidingsspecialist op alle fronten is mijn drijfveer vooral het helpen van mensen in waarschijnlijk één van de moeilijkste en meest ingrijpende periode in hun leven. Als er kinderen bij een echtscheiding zijn betrokken, vormen zij altijd het belangrijkste uitgangspunt. Want een goed verloop van de scheiding is cruciaal voor hun en uw welzijn.
Ik ben een evaluerende mediator met veel ruimte voor de emotionele aspecten, want scheiden is altijd pijnlijk. Maar ook alle financiële, fiscale en juridische vraagstukken zullen worden behandeld. Ik bewaak de belangen van alle betrokkenen, schep duidelijkheid, creëer rust en ontzorg jullie van A tot Z.

Mijn onderscheidende factor
Mijn cliënten waarderen mij om mijn open levenshouding en zij vinden mij als persoon laagdrempelig benaderbaar. Vertrouwen vind ik een hele belangrijke basis voor onze gesprekken, daar ben ik dan ook extra alert op. Want bij mediation gaat het erom dat de werkelijke belangen op tafel komen en op een integere manier samen besproken kunnen worden.
Ik beschik over een groot netwerk aan aanvullende expertise, waaronder advocaten, fiscalisten, financieel planners, notarissen, orthopedagogen en psychologen. Zo is alle kennis binnen handbereik om uw (echt)scheiding op een rustige maar bovenal vakkundige en onpartijdige manier af te handelen. Als echtscheidingsspecialist ben ik eigenlijk uw persoonlijke coach en projectleider tijdens het gehele proces.

Met ruim dertien jaar ervaring heb ik inmiddels meer dan 1.000 (echt)scheidingen succesvol mogen begeleiden en mag ik mij dan ook een van de meest ervaren mediators van Limburg noemen.

Graag sta ik ook voor U klaar!

U wilt scheiden, wat nu?
Er komt enorm veel op u af en er gelden veel ingewikkelde wetten en regels. Over veel onderwerpen moeten jullie een beslissing nemen, denk aan alimentatie, de echtelijke woning, opgebouwde pensioenen, vermogen, eventuele schulden, verzekeringen, verdeling van gezamenlijke eigendommen, de juridische papierhandel en wellicht het belangrijkste onderwerp: de kinderen. Daarnaast is je relatie met je aanstaande ex-partner vaak gespannen. Wat kan je doen om de pijn zo draaglijk mogelijk te houden?
Ik adviseer en begeleid jullie om in goed overleg samen tot oplossingen te komen en de volledige scheiding te realiseren. Ik regel alle zaken omtrent de (echt)scheiding, ontbinding van geregistreerd partnerschap of ontbinding samenwoning, waarbij ik ervoor zorg dat de gemaakte afspraken juridisch en financieel/fiscaal kloppen en degelijk worden vastgelegd. Ook verzorg ik de afhandeling richting advocaat, rechtbank en gemeente. Samen komen we tot een echtscheidingsconvenant dat door jullie beiden gedragen wordt.

Waar ik mij sterk voor maak
Voor goed overleg en degelijk advies. Het allerbelangrijkste is dat het overleg tussen jullie beiden op gang komt. Daar zorg ik als mediator voor; dat is mijn vak! Want als er een dialoog ontstaat, kun je tot afspraken komen. Degelijk advies betekent onder andere dat ik jullie begeleid bij het maken van werkbare en duurzame afspraken.
Voor goede beslissingen. Een (echt)scheidingstraject vergt een hele specialistische benadering waarin ik jullie help en ondersteun. Het is een periode van onrust en onzekerheid die vaak gepaard gaat met slapeloze nachten, verdriet, teleurstellingen, verwijten, angsten, woede en frustraties. Het is voor iedereen van belang dat er goede beslissingen worden genomen waarbij alle betrokkenen zich nu en in de toekomst goed voelen.
Voor de kinderen. Zij verdienen extra aandacht. Steeds weer stel ik de vraag of de gemaakte afspraken ook in hun belang zijn. Zij kunnen – uitsluitend in overleg met jullie – worden uitgenodigd om te komen praten bij mij als mediator.

Het kind speelt hierbij de centrale rol. Uit ervaring blijkt dat deze aandacht voor het kind leidt tot een soepeler verloop van de (echt)scheiding.

Het heeft ook een gunstig effect op de communicatie tussen jullie als ex-partners, wat weer ten goede komt aan de ontwikkeling van de kinderen.

In het kort iets persoonlijks
Aan Maastricht University heb ik de leergang Mediation en Conflict Management gevolgd. Daarnaast ben ik opgeleid tot financieel planner en juridisch specialist met als specialisatie (echt)scheidingen aan de Fontys Hogeschool.
Ik ben geboren en getogen in Kerkrade maar woon met heel veel plezier al meer dan twintig jaar in Maastricht. Trots ben ik op mijn vrouw en mijn vier dochters. Naast mijn vak als mediator heb ik een passie voor duiken en motorrijden en maak ik graag muziek op mijn basgitaar.

Rob Hirsch
'Bent U ook toe aan rust’?!

Online Scheiden Plus

Online Scheiden Plus

U wilt in goed overleg online scheiden en weet in grote lijnen hoe u e.e.a. wilt, en om fouten te voorkomen bieden wij u tegen een vast laag tarief online uw eigen scheidingsspecialist, die ook een alimentatieberekening maakt, en het scheidingsconvenant opstelt.

Ga naar online-scheiden-plus.nl

Short Service Scheiding

Short Service Scheiding

Als u en uw (ex)partner kiezen voor een short service scheiding dan weet u in grote lijnen al hoe u e.e.a. wilt, en zet een ervaren scheidingsspecialist samen met u alles (financieel) op een rijtje. Dit kan desgewenst bij u thuis plaatsvinden, of in een spreekkamer bij u in de buurt.

Stappenplan en aanmelden

Full Service Scheiding

Full Service Scheiding

Zijn er onderwerpen waar u het nog niet over eens bent en/of is uw scheiding financieel nogal ingewikkeld, dan adviseren wij altijd deze optie te kiezen. Het kosteloze kennismakings gesprek geeft hierover helderheid. Een ervaren scheidingsspecialist zet...

Stappenplan en aanmelden

Wat klanten over mij zeggen?

Zéér tevreden. Feedback en de afspraken werden correct nagekomen. Door de professionele respectvolle tussenkomst van Rob Hirsch, de mediator uiteindelijk goede afspraken kunnen maken.
K. Boom, Maastricht
In een zeer moeilijke situatie waar je toch mee moet omgaan bij een echtscheiding is het zeer prettig om met iemand als dhr. Hirsch van doen te hebben.
A. Dassen, Heerlen
Zeer tevreden. Feedback en de afspraken werden correct nagekomen. Door de professionele respectvolle tussenkomst van Rob Hirsch als onze mediator goede afspraken kunnen maken.
S.T. Kever, Venray
Buiten alle emotionele zaken komt er een woud van juridische en fiscale regels op je af tijdens een echtscheiding. Rob Hirsch heeft ons als mediator gezamenlijk hier doorheen geloodst. Wij zijn Rob hier zeer erkentelijk voor!
anoniem
Wij hebben onze scheiding laten regelen door Rob Hirsch en ik ben erg tevreden over het proces en de gesprekken die we gevoerd hebben. Ik had samen met mijn ex-man al een aantal concepten opgesteld van de benodigde documenten zodat we het proces konden versnellen. Maar tijdens de gesprekken met Rob bleek dat we aan heel veel dingen niet hadden gedacht en dat ook een aantal zaken ook (juridisch en fiscaal) niet klopten. Het bleek allemaal niet zo eenvoudig te zijn als dat wij dachten. Ondanks dat de scheiding moeilijk is, voelt het goed om alles nu op de correcte en voor ons juiste manier te hebben geregeld onder begeleiding van Rob.
M. Wijnands, Bunde
Eerlijk zegt dachten wij vooraf dat wij eigenlijk wel alles zelf konden regelen maar dat bleek zeker niet zo te zijn. Het is gewoon ontzettend moeilijk om de emoties uit te schakelen als je belangrijke zakelijke beslissingen moet nemen. Rob Hirsch heeft ons als mediator daarbij goed begeleidt en geholpen. We konden daardoor voor ons de juiste keuzes maken zeker ook in het belang van onze kinderen!
D.W.R. Laven, Kerkrade
Wij zijn Rob Hirsch erg dankbaar voor zijn kundige en professionele begeleiding.
A.A.J.K., Geleen
Rob Hirsch heeft in zijn rol als mediator in alle opzichten waargemaakt in wat hij belooft en in wat over hem wordt verteld! Kundig, correct, eerlijk en duidelijk. Ik heb toch altijd het idee dat die advocaten alleen maar uren willen maken. Hier wisten we direct waar we aan toe waren. Rob heeft oprecht het doel om binnen de regels te streven naar een win-win situatie en dat is bij ons gelukt. We zijn Rob daar erg dankbaar voor!
Janine, Maastricht
Heel erg tevreden! Ik ben er overtuigd dat de mediator Rob Hirsch door zijn deskundige overall begeleiding voor ons een “vecht”scheiding heeft weten te voorkomen.
A. van Breda, Sittard
Ik ben onze mediator Rob Hirsch gewoon heel erg dankbaar voor zijn zeer professionele begeleiding en houding in zijn rol als scheidingsmediator tijden onze zware emotionele scheiding.
M.J., Maastricht

Blog & Opinie

Sorry, er zijn momenteel geen blogs

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ’s, of stel hieronder uw korte vraag.

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

GESLACHT
BENT U OF IS UW PARTNER ONDERNEMER
Contact via

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volgs on

© 2003 - 2020 De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen