we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Tips voor betaalbare tijdelijke woonruimte bij een echtscheiding

Als je gaat scheiden is het soms moeilijk om voor jezelf en je ex een woning te vinden. Vaak omdat de financiën het niet toelaten om het gezamenlijk gekochte huis te verlaten. Wie vertrekt er en hoe regel je dat? Dat zijn zaken waar een scheidingsmakelaar in gespecialiseerd is. Hij of zij gaat samen met jullie kijken wat er financieel wel mogelijk is en wat natuurlijk de beste oplossing is voor de kinderen. Hier geven we in ieder geval een paar tips om aan betaalbare woonruimte te komen als de ene partner tijdelijk ergens anders moet gaan wonen.

1. Anti-kraak

Anti-kraak woningen zijn goedkoper dan reguliere woningen. Zij zijn bedoeld om een woning totdat deze gesloopt gaat worden of verkocht bezet te houden zodat de woning niet kan worden gekraakt. Het nadeel is wel dat je vaak niet weet hoe lang je er kan blijven wonen.

2. Oppassen op een leegstaande woning

Particulieren kunnen hun woning tijdelijk verhuren als het moeilijk is hun huis nu te verkopen. Zij laten dan iemand tegen een lage huur in het huis wonen totdat er een koper voor het huis gevonden is. Zo’n huis kan ideaal zijn voor iemand die een tijdelijk onderdak zoekt.

3. Sociale huurwoning

Een goede optie maar vaak zijn er lange wachtlijsten en urgentieverklaringen worden niet meer geaccepteerd om eerder aan de beurt te komen. Toch verschilt het per gemeente en is het zeker de moeite om deze optie te bekijken.

4. Raadpleeg je netwerk

Vraag vrienden, bekenden of familie of ze nog een goede woonruimte weten voor lage maandlasten. Gebruik sociale media als twitter of Facebook om mensen te bereiken. Wie weet is de perfecte tijdelijke woonruimte voor jou dichter bij dan je denkt

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen