we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Twijfels over echtscheiding bij ambtenaar van de burgerlijke stand

Scheiden gaat nu nog alleen via de rechter maar volgens Fred Teeven moet dit ook via de ambtenaar van de burgerlijke stand kunnen als beide echtelieden er samen uit kunnen komen en ze geen minderjarige kinderen hebben. De Raad van State twijfelt echter aan de effectiviteit van deze werkwijze.

Tijd en geld

De Raad van State vraagt zich met name af of een echtscheiding via een ambtenaar tijd en geld scheelt voor de scheidende paren. Echtelieden moeten in dat geval ook advies inwinnen bij een scheidingsmakelaar over de te regelen zaken, zoals alimentatie, eventuele verkoop van het huis, pensioenen etc. De afhandeling zal waarschijnlijk een aantal weken sneller zijn maar om daarvoor alleen een nieuwe wet aan te nemen schiet wellicht zijn doel voorbij.

Minder controle op echtscheiding

Ook is de Raad van State van mening dat er met de nieuwe wet minder controle komt op eerlijke afspraken tussen de partners. zijn zij daadwerkelijk samen tot een vergelijk gekomen met daarbij een goed beeld van de gevolgen of heeft de ene partner zijn zin door kunnen drukken? Als partners bij een bemiddelaar zijn geweest is hier meer controle op en zijn de echtelieden in ieder geval door een neutrale partij voorgelicht. Van de 34.000 scheidende stellen wordt verwacht dat zo’n 7000 via de ambtenaar van de burgerlijke stand zullen scheiden als de wet er komt.

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen