030 23 45 250 Stel een vraag Schrijf je in voor de nazorg nieuwsbrief
.

Welke scheidingsmethoden zijn er?

Als je gaat scheiden zijn er veel mogelijkheden om dat te doen. We bespreken hier kort de vijf belangrijkste, zodat je zelf kunt beslissen welke methode voor jouw situatie van toepassing is.

1. In overleg uit elkaar gaan
Jullie zijn het eens. Jullie willen uit elkaar gaan en jullie willen dit in goed overleg doen. Jullie hebben echter beiden geen idee hoe je dit moet aanpakken en jullie hebben bij alle onderwerpen, het huis, de kinderen, alimentatie, afhandeling bij de rechtbank, hulp nodig. Kies in dat geval voor scheiden in goed overleg voor een vast tarief. Je hebt dan de zekerheid dat je voor een vast tarief alles goed regelt met een professional op het gebied van scheiding. Kijk hier voor een stappenplan bij scheiden in goed overleg.

uit elkaar gaan2.       Online scheiden
Jullie zijn het eens. Jullie willen uit elkaar gaan, maar jullie denken dat je alles wel zelf kunt uitzoeken. Jullie hebben alleen een goed convenant nodig dat je zelf kunt invullen en hulp bij de afhandeling bij de rechtbank. Dan is online scheiden een oplossing voor jullie. Tegen een laag tarief kun je je scheiding binnen zes weken regelen.

3. Scheidingsbemiddeling
Hebben jullie veel ruzie, maar willen jullie toch proberen er samen uit te komen, maar denk je het in eerste instantie niet zelf op te kunnen lossen, dan is scheidingsbemiddeling wellicht een oplossing voor jullie. Scheidingsbemiddeling probeert eerst de blokkade weg te nemen die verhindert dat jullie tot goede afspraken kunnen komen. Scheidingsbemiddeling is duurder, doordat het meer tijd kost dan wanneer partners al op de dezelfde lijn zitten. Denk je dat je bemiddelbaar bent, kijk dan hier voor onze scheidingsbemiddelaars.

4. Gesubsidieerd uit elkaar gaan

Als jullie beiden een laag inkomen hebben, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor scheiden op basis van een toevoeging. De overheid betaalt dan een deel van de kosten van jouw scheiding. De scheidingsbegeleider die je kiest krijgt door de overheid een bedrag voor de hulp bij jouw scheiding uitbetaald. Denk je dat je hiervoor in aanmerking komt, vraag dan hier naar de voorwaarden.

5. Uit elkaar gaan met een advocaat
De duurste en over het algemeen langst procedure is een scheiding waarbij beide partners een advocaat hebben. Een advocaat werkt op uurtarief en komt op voor de belangen van een van de partners. De kans dat partners langere tijd tegenover elkaar komen te staan in een strijd om de kinderen of de verdeling van de gezamenlijk eigendommen is groot. Soms is er echter geen andere oplossing.

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Scheiding Stappenplan

U en uw partner hebben besloten te gaan scheiden en hebben de intentie om in goed overleg uit elkaar te gaan. In het kennismakingsgesprek kijken we wat we voor u beiden kunnen betekenen en bevragen u langs de vijf W's. Tijdens het scheidingsproces doorloopt u globaal de volgende stappen. Stap 1: Scheidingsmelding als vertrekpunt Bij een scheiding is de scheidingsmelding een cruciaal onderdeel van het proces. Deze mel... Lees Meer »

Scheiden is meer dan alleen een handtekening zetten.

Al meer dan 15 jaar handelen we als grootste partij in Nederland op unieke wijze de meeste scheidingen af. Meer weten?

De ervaring van...

Ervaringen van cliënten

Om privacyredenen wordt hier gebruik gemaakt van gefingeerde profielen. 

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?