we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Welke scheidingsmethoden zijn er?

1. In overleg uit elkaar gaan

Uit elkaar gaan? Hoe werkt het? Jullie zijn het eens. Jullie willen uit elkaar gaan en jullie willen dit in goed overleg doen. Jullie hebben echter beiden geen idee hoe je dit moet aanpakken en jullie hebben bij alle onderwerpen, het huis, de kinderen, alimentatie, afhandeling bij de rechtbank, hulp nodig. Kies in dat geval voor scheiden in goed overleg voor een vast tarief. Je hebt dan de zekerheid dat je voor een vast tarief alles goed regelt met een professional op het gebied van scheiding. Kijk hier voor een stappenplan bij scheiden in goed overleg.

2. Online scheiden

Jullie zijn het eens. Jullie willen uit elkaar gaan, maar jullie denken dat je alles wel zelf kunt uitzoeken. Jullie hebben alleen een goed convenant nodig dat je zelf kunt invullen en hulp bij de afhandeling bij de rechtbank. Dan is online scheiden een oplossing voor jullie. Tegen een laag tarief kun je je scheiding binnen zes weken regelen.

3. Scheidingsbemiddeling

Hebben jullie veel ruzie, maar willen jullie toch proberen er samen uit te komen, maar denk je het in eerste instantie niet zelf op te kunnen lossen, dan is scheidingsbemiddeling wellicht een oplossing voor jullie. Scheidingsbemiddeling probeert eerst de blokkade weg te nemen die verhindert dat jullie tot goede afspraken kunnen komen. Scheidingsbemiddeling is duurder, doordat het meer tijd kost dan wanneer partners al op de dezelfde lijn zitten. Denk je dat je bemiddelbaar bent, kijk dan hier voor onze scheidingsbemiddelaars.

4. Gesubsidiëerd uit elkaar gaan

Als jullie beiden een laag inkomen hebben, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor scheiden op basis van een toevoeging. De overheid betaalt dan een deel van de kosten van jouw scheiding. De scheidingsbegeleider die je kiest krijgt door de overheid een bedrag voor de hulp bij jouw scheiding uitbetaald. Denk je dat je hiervoor in aanmerking komt, vraag dan hier naar de voorwaarden.

5. Uit elkaar gaan met een advocaat

De duurste en over het algemeen langst procedure is een scheiding waarbij beide partners een advocaat hebben. Een advocaat werkt op uurtarief en komt op voor de belangen van een van de partners. De kans dat partners langere tijd tegenover elkaar komen te staan in een strijd om de kinderen of de verdeling van de gezamenlijk eigendommen is groot. Soms is er echter geen andere oplossing.

Vrijblijvend advies over uw situatie?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ’s, of stel hieronder uw korte vraag.

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen