we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Uit elkaar. Wat nu?

Uit elkaar gaan is een emotionele en ingrijpende gebeurtenis in iemands leven. Er moet van alles geregeld worden. Heel je leven wordt op zijn kop gezet. Zijn er kinderen bij betrokken dan wordt ook hun leven overhoop gegooid. Hoe kun je voorkomen dat je scheiding een jarenlang gevecht wordt tussen jou en je partner?

Scheidingsmelding

De scheidingsmelding is het moment waarop de ene partner aan de ander te kennen geeft dat hij of zij wil scheiden. Dit is een belangrijk moment voor het verloop van de rest van het proces. Vertel dit zelf aan je partner op een rustig moment zonder dat de kinderen daarbij aanwezig zijn. Heb geduld met je partner. Het komt vaak voor dat je partner nog helemaal niet zo ver is als jijzelf. Geef hem of haar tijd om de melding te verwerken. Vertel het daarna samen aan de kinderen. Geef aan dat jullie niet langer bij elkaar kunnen blijven, maar dat jullie altijd hun ouders zullen blijven. Zorg dat de kinderen niet de dupe worden van de scheiding!
In overleg uit elkaar

Wanneer je in overleg uit elkaar kan scheelt dit tijd en geld. Je hebt geen hoge advocaatkosten en je kunt in relatief korte tijd tot overeenstemming komen over allerlei zaken die bij een scheiding komen kijken. Denk daarbij aan: de woning, pensioenen, kinder- en partneralimentatie, verdeling van de inboedel en het ouderschapsplan. Daarbij komt dat je goede afspraken kunt maken over de zorg van de kinderen.

Scheidingsbemiddeling

Heb je steeds ruzie en kun je niet meer normaal met elkaar praten dan is het verstandig te kiezen voor scheidingsbemiddeling. Een gespecialiseerde scheidingsbemiddelaar probeert jullie tot elkaar te laten komen. Dit is duurder omdat het meer tijd kost om partners tot overeenstemming te laten komen, maar is op de langere termijn goedkoper dan jaren met elkaar te procederen in de rechtbank.

Advocaat bij uit elkaar gaan

Kun je echt niet meer met elkaar door een deur dan is er sprake van een vechtscheiding, waarbij partners ieder hun eigen advocaat hebben. Dit is een van de meest nadelige opties, omdat het een kostbaar en langdurig traject kan worden waar uiteindelijk alle betrokkenen de dupe van zijn.

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen