we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Wat als u partner niet van u wilt scheiden?

Als u eenmaal zelf de beslissing heeft genomen te willen gaan scheiden en u dit aan uw partner heeft verteld komt het regelmatig voor dat de partner nog niet zover is. De partner wil dan nog niet scheiden of is hiertoe helemaal niet bereid of niet in staat om mee te werken aan de scheiding.

Als dit u overkomt, kunt u door tussenkomst van een advocaat een eenzijdig verzoek tot scheiding indienen. Een scheiding die op dergelijke wijze tot stand komt is echter niet bevorderlijk voor uw relatie in de verdere toekomst zeker niet wanneer er ook kinderen bij zijn betrokken.

Uw liefdesrelatie is dan wel voorbij maar uw relatie als ouders van de kinderen blijft altijd voortbestaan.
Beter is het om samen met uw partner het gesprek aan te gaan en hem of haar duidelijk te maken waarom u wilt scheiden. Wees vooral eerlijk en duidelijk. Zelf heeft u waarschijnlijk al langere tijd geworsteld met de vraag of u beter kunt gaan scheiden of toch bij elkaar moet blijven. Soms heeft u daarover ook al wel eerder met uw partner gesproken maar heeft het nooit tot een goed gesprek geleid waarbij diepgaand met elkaar is gesproken over jullie relatie en de verwachtingen voor deze relatie.

Gun uw partner de tijd om uw beslissing tot hem of haar door te laten dringen. Stel voor om samen met een mediator te gaan praten. Tijdens een gezamenlijk gesprek kunnen wij u als mediator helpen om duidelijkheid te krijgen over uw beslissing om de relatie te beëindigen en desgewenst de redenen daarvoor. Uw partner zal dit helpen om meer duidelijkheid te krijgen in wat een scheiding voor hem of haar gaat betekenen voor de verdere toekomst.
Pas dan zal de partner in staat zijn om uw beslissing te accepteren en vervolgens met u samen over de gevolgen van uw beslissing te praten. Laat uw partner weten dat u graag samen in onderling overleg de relatie wilt beëindigen, zodat u beiden met zo weinig mogelijk kleerscheuren een nieuwe toekomst tegemoet kunt gaan. Geef aan dat u begrijpt dat het voor hem of haar moeilijk zal zijn om samen goede afspraken te maken, maar dat u dit wel voor iedereen van groot belang vindt.

Als uw ScheidingsMakelaar kunnen wij u beiden behulpzaam zijn om alle zaken helder op een rij te zetten, zodat u samen tot goede beslissingen kunt komen waardoor een scheiding ook een nieuw begin kan zijn voor u beiden.

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen