we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

We zijn eruit. Laat de Kerst maar komen!

Veel mensen verheugen zich op het kerstfeest met een gezellig samenzijn en met voorbereidingen voor o.a. gezamenlijke etentjes en logeerpartijen. Kortom een relaxte periode.

Toch zullen anderen om allerlei redenen daar anders over denken of misschien wel anders over móeten denken. Zij zijn in die periode juist verdrietig en voelen zich eenzaam.
Eén van de redenen zou kunnen zijn, dat ze dit jaar voor het eerst na 15 jaar de voorheen zo gezellige kerstavond en vooral 1e of 2e kerstdag alléén door moeten brengen. Alléén? Ja, zonder kinderen en zonder zijn of haar ex-partner.

Als partners besluiten uit elkaar te gaan is het belangrijk dat je goede praktische afspraken maakt, zodat alle betrokkenen weten waar ze rekening mee moeten houden.

Als er kinderen bij zijn betrokken zijn die goede praktische afspraken van groot belang. Kleine kinderen kunnen die afspraken zelf niet maken en vertrouwen blindelings op hun ouders. Pubers en jong volwassenen hebben hun eigen wensen en vooral hun eigen agenda!

Overleg vroegtijdig, zodat betrokkenen de ruimte krijgen om tot afspraken te komen waar allen zich in kunnen vinden. Al breng je dan kerstavond en 1e kerstdag zonder de kinderen door dan zal het verdriet minder zijn en zou het goede gevoel kunnen overheersen. 2e Kerstdag zijn de kinderen namelijk bij jou!

Goed overleg kan dus ook gewoon leiden tot de volgende app welke ik onlangs ontving van een eerder zo verdrietige vader:

‘We zijn eruit. Laat de Kerst maar komen!’

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen