we staan voor u klaar
06-538 538 55
schrijf je in voor de nazorgnieuwsbrief
 nieuwsbrief

Wijziging kindregelingen en herberekening kinderalimentatie

Per 1 januari 2015 zijn er twee belangrijke veranderingen die invloed hebben op gescheiden ouders met kinderen. De kindregelingen wijzigen en de kinderalimentatie zal niet langer aftrekbaar zijn voor de betaler.

1. Wijziging kindregelingen

De belastingdienst heeft voor de wijziging van de kindregelingen een handige hulpmiddel ontwikkeld waarmee u snel een overzicht kunt krijgen van de gevolgen die de wijzigingen voor u hebben. Kijk hier voor de handige tool.

2. Vervallen aftrek kinderalimentatie

Het vervallen van de aftrek van kinderalimentatie zorgt ervoor dat de betaler van kinderalimentatie minder geld terugkrijgt van de belastingdienst. Dit bedrag kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar per kind. Het vervallen van de aftrek van kinderalimentatie in combinatie met de wijzigingen in de kindregelingen hebben eventueel tot gevolg dat de kinderalimentatie opnieuw berekend moet worden.

Zit u in een dergelijke situatie en wilt u hierover nieuwe afspraken maken met uw partner, vul dan hieronder het formulier in en uw plaatselijke scheidingsmakelaar neemt contact met u op. Wij helpen u graag verder om 2015 weer goed te starten.

Lees ook: tips voor herberekening kinderalimentatie

Wat is belangrijk om te weten?

Kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen

Volg ons

© 2003 - De ScheidingsMakelaar

Website by: Curves n' Colors
Kosteloze kennismaking aanvragen